Hjem Cykling Tilmeldt Forårsløbet 2016 – Hornsyld 107 km

Tilmeldt Forårsløbet 2016 – Hornsyld 107 km

af Lasse Vad Pedersen

Jeg er tilmeldt Forårsløbet 2016 d. 30 april, der dermed bliver min cykelsæsons første offielle deltagelse. Forårsløbet der starter i den lille østjyske by Hornsyld tilbyder to ruter i det smukke og kuperet område nord for Vejle Fjord.

Der er tale om en rundtur på ca. 55 km, der enten kan gennemføres én eller to omgange alt efter ambitionsniveau. Jeg har valgt sidstnævnte, og skal forsøge at gennemføre de godt og vel 107 km i sikker stil med et smil på læben undervejs.  Løbet ligger tidligt på sæsonen, og kombineret med de mange højdemeter og meget lidt trafikerede veje udgør de en perfekt opskrift på at få afklaret, hvor hård vinterperioden har været ved formen.

Forårsløbet 2016

Forårsløbet 2016 byder på to ruter. Her den lange 107 km tur der køres nord for Vejle Fjord.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg da har en rimelig god tro på, at mit indkøb og brug af hjemmetræner burde få mig smertefrit igennem. Om det kommer til at holde stik, må tiden vise. Men et mentalt overskud kan jeg give mig selv ved allerede nu at snyde lidt og afprøve ruten. Jeg har endnu ikke besluttet, om det bliver på landevejene eller virtuelt med ruten kodet ind på BKools software.

Ifølge min træningsplan er denne uge restitution, men derfra har jeg præcist 8 uger til startskuddet lyder. I den periode bliver planen, at skærme formen mest muligt og målrette min træning mod cykling. Jeg vil med andre ord justerer lidt på mixet af træningsformer, ligesom jeg vil arbejde mere konsekvent med intervaller samt at få såvel højdemeter og flere længere ture i benene. Får jeg samtidig smidt yderligere 2-4 kg, er jeg nede på samme vægt som til Marselisborg Cykelløbet i 2015. Her gik det jo som bekendt ganske godt.

Målsætningen for selve løbet er stadig ubesluttet. Kommer jeg igennem med en snitfart lige omkring de 30 km/t vil det være fantastisk. Den kuperet rute i betragtning og risikoen for at vejret ikke arter sig helt så optimalt gør, at mindre dog også vil være tilfredsstillende.

Det vigtigste er dog, at jeg kommer smertefrit igennem og kan gøre notis af formen ved sæsonstarten. Så jeg derfra kan arbejde videre mod mange andre løb, nye rekorder og endnu flere gode oplevelser på landevejene.

Når alt kommer til alt, er det netop de gode oplevelser det kommer an på. De gode resultater er blot et biprodukt og en behagelig ekstra gulerod.

4 Kommentarer

Andet du måske vil kunne lide

4 Kommentarer

Per Svensson March 24, 2016 - 10:38 pm

Hej Lasse

Er begyndt at følge din blog, rigtigt fine indlæg.

Jeg så du havde tilmeldt dig forårsløbet, og fik faktisk lyst til at gøre det samme.

Et spørgsmål melder sig, hvordan importerer man den fine track til sin Edge 1000 ?,

måske du havde et tip

På forhånd tak

Svar
Lasse Vad Pedersen March 25, 2016 - 7:45 am

Hej Per,

Tak for de pæne ord. Det er altid dejligt at få feedback fra læserne.
Synes løbet lå ret perfekt til en tidlig forårstest af formen, så man kender udgangspunktet og kan arbejde videre med det henover sommeren.

Du kan tro, jeg har et tip til selve teknikken. 🙂
Normalt kan man importere ruter til enheden – Edge 1000 eller andre – på en række måder. Du kan enten selv optegne ruten via Garmin Connects værktøj “Courses” fra hjemmesiden. Og når du har tilsluttet din enhed så vælge at overføre den. Det fungerer fint, og er ganske praktisk hvis man planlægger sin egen rute og har lyst til at sidde og klikke sig rundt. Det er dog lidt noget bøvl, hvis det er en lang rute til et løb. Så sidder man og skiftevis kigger på den valgte rute, og så får den til at passe med det man selv tegner.

Det nemmeste er, hvis andre i forvejen har “optegnet” den på en af de mange online tjenester til formålet. Det kunne være gpsies, ridewithgps eller lignende. Herfra kan man nemlig bare vælge at eksportere ruten.

I tilfældet med Forårsløbet har arrangøren – elle en anden – allerede gjort arbejde for os.

Den “korte rute”: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=zmdthgadfidotvoi
Den “lange rute”: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=rxdtvcvnfpwjncjv

Alt du skal gøre er at vælge den rute, du deltager på. Fra menuen vælger du at downloade enten ruten som “GPS track” eller “Garmin Course TCX”. Begge formater understøtter. Der er en masse teknik, der gør dem forskellige, men ud fra dit spørgsmål at dømme på det blive en anden gang.

Du har nu ruten downloadet på din computer. Herfra er det bare at sætte usb kablet fra computeren til Garmin Edge 1000. Vente på at de to er synkroniseret – du kan se det i Garmin Express der vil stå som “grøn” og skrive du er “synkroniseret og up to date”. Garmin Edge 1000 vil fremgå som et ekstern drev under “Min computer” ligesom hvis du har sat et usb stik i eller en ekstern harddisk.

Så tager du den rute du har downloadet og placerer på Garmin Edge under mappen “New Files”. Det er vigtigt, du placerer filen her. Altså er stien: [Drevnavn for Garmin Edge 1000]\Garmin Edge\Newfiles.

Når ruten er overført, tager du usb stikket ud og venter et øjeblik. Ruten gøres automatisk tilgængelig på enheden og du kan finde den og navigerer efter den ligesom en enhver anden rute.

Det blev lidt udført, håber du kom igennem al teksten. Måske jeg skulle oprette et indlæg ved lejlighed til navigation og ruteopsætning.

God påske.

Svar
Udendørs cykelsæsonen startet med et brag March 30, 2016 - 7:37 am

[…] Resten af den indeværende uge står nu på restitution, hvor planen er at komme ud og trille en tur eller to i et roligt tråd samt en lille løbetur. Begge dele dog uden at få sved på panden, men mere for at holde blodomløbet igang. Der er på en sidebemærkning også kun en måneds tid til Forårsløbet ved Hornsyld, hvor jeg som bekendt er tilmeldt 107 km ruten. […]

Svar
På bakketur med kollega omkring Yding Skovhøj April 7, 2016 - 9:03 am

[…] fungerede samtidig som super god bakketræning forud for min kommende deltagelse i Forårsløbet 2016, der byder på endnu flere højdemeter. I den sammenhæng er der nu kun tre uger tilbage, så kan […]

Svar

Efterlad en besked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.