18km i helvede – mentaltræning af den hårde type

Av! Nogle gange er livet som løber mere lort end lagkage (ja undskyld mit franske). Efter succesen sidste uge med den første rolige LSD-udholdenhedstur, var jeg spændt og så frem til dagens kilometer. Det fik dog hurtigt en ende…

Dagens tur endte på trods af de mentale prøvelser alligevel med de planlagte 18km

Det startede ellers så godt. Havde på forhånd udvalgt mig en passende rute, der ville byde på flotte omgivelser omkring Egå Engsø. De første kilometer blev da også klaret smertefrit og med et tempo, der var højere end forventet i den ønskede pulszone. Alt godt. Efter godt og vel fem kilometer forsvandt solen lynhurtigt, og et par mørke skyer fandt faretruende frem. Men ingen regn. Det var samtidig det kritiske punkt på ruten, hvor jeg skulle tage beslutningen om enten at dreje af, forkorte ruten og løbe hjemad. Eller fortsætte ud rundt om søen. Desværre valgte jeg at fortsætte. For cirka halvvejs rundt kom regnen. Og ikke bare de små 2-3mm som DMI havde valgt at varsle. Næh, et massivt regnskyl med regndråber, der føltes som spande med vand. Øv.

Bed i det sure æble og løb videre, selvom det mentale blev sat på prøve. Uanset ruten var der mindst 8km hjem, så nyttede ikke at pive og løb med et mindre raserianfald kørende i hovedet videre. Et lille ophold af regn hjalp en smule, og gav en næsten tør jakke, inden næste omgang af regn satte ind og fortsatte hele vejen tilbage til lejligheden.

Havde svært ved at løbe det rolige kontrollerede tempo, der var målsætningen, og farten steg de sidste kilometer jo mere drømmen om et varmt bad og nyt tøj overtog tankerne. Desværre, for jeg følte mig ellers klar til at nyde en lang tur. Den glæde druknede dog i regn. Om ikke andet kan jeg bagefter anerkende, at min viljestyrke er markant stærkere end for få måneder siden, hvor jeg havde risikeret en bøde og ventet på en bus.

Så lidt positivt kan man da finde… selvom det mest af alt føles som en lang tur i helvede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.