2012 – året der gik i tal og grafer

Dagen derpå. Et nyt år. Foruden det at være løber er jeg vel lidt af en talnørd, og i den forbindelse har teknologien gjort det ekstremt nemt at overdynge sig selv i tal, tendenser og grafer. Hermed derfor et lille udpluk af året der gik. Startende med det mest interessante:

Årets total blev præcist 1300km. Hvilket er meget tæt på en fordobling fra 2011 totalen, som jeg naturligvis er meget glad for. Det skyldes, at jeg trods skader, har løbet meget mere kontinuerligt end i 2011. Meget stabilt tre gange om ugen. Jeg håber, at kunne fortsætte den kontinuitet i det igangværende år. Er du klar til resten af graf-festfyrværkeriet?

 

Kontinuiteten er nem at aflæse af året. Efter min skadesperiode af slutningen af 2011 henover starten af året, er det gået ret stabilt. December måned er klart min rekordmåned med størst kvantitet, der selvfølgelig skyldes, at jeg har tilføjet en ekstra træningsdag og er ved at forøge mængden.

Kalorier forbrændt på månedsbasis. 105.302 i alt!

Af og til kan man godt føle, at man ikke laver andet end at løbe hele tiden. Men er det nu også sandt. For hvor længe er det nu lige, man egentlig træner? Den samlede varighed er sjov at se på. Omkring 10 timer pr. måned i snit, og knap 15 timer for sidste måned. Det er kun en halv time om dagen! Træningsfreak? Næh vel! 😉

Lidt konkurrencemenneske kommer jeg ikke uden om at være, og med den relativ nye peer-benchmark funktion, er det muligt at se sine rekorder på udvalgte distancer i forhold til sine venner og den samlede flok brugere af Endomondo.

Her fx den klassiske Cooper (12min) test. Top 15 %, 144,53meter fra at være i top 10 %. Desuden gives information om, at det kræver et pace på 3:52min/km for at komme i top 10%.

Eller hvad med den gyselige 5km test, hvor de første kilometre løbes i et tempo, der føles umulig hurtigt at holde – og dernæst sætter man rigtig fart på til hjertet er ved at hoppe ud af kroppen! På denne distance er jeg i top 25 %, 12 sekunder fra at ryge i top 20 %. Påkrævet pace er 4:11min/km for at opnå det.

Hvad angår 10km er jeg ligeledes placeret i top 25 %. Men hele 3min og 56sekunder fra top 20 %. Min rekord på netop 10km er også ved at være en ældre sag, hvilket godt kan ses, da den er løbet en del ‘under niveau‘ ud fra, hvad jeg burde kunne. Det er hvert fald en, jeg forventer at kunne rykke en del i løbet af 2013.

For halvmaratondistancen ser det dog mest skidt ud hvad angår min rekord. I det nedre 45 % af alle dog kun 50sekunder fra præcist at være gennemsnitlig. Den piner mig, og vidner om, at jeg konsekvent løber mine længere løb under niveau i forhold til min form. Det må der gøres noget ved – hvilket jeg da også håber sker, efterhånden som min træningsvolumen stiger. Og der senere kommer mere kvalitet.

Derudover blev det til en rigtig hæderlig 10. plads i den danske Twitter Challenge. Den er jeg selvfølgelig meldt til i 2013 også.

Du skal da være med? Du finder den her: http://www.endomondo.com/challenges/7900029

Godt nytår!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.