5km formtest forud for 16 ugers-programmet

Som bebudet stod den på en 5km formtest med alt, hvad det indebærer af åndenød og et hjerte der er ved at hoppe ud af halsen. For at give det mest retvisende billede af min nuværende form, valgte jeg at tage bussen ned for enden af Brabrand Sø og løbe tilbage mod centrum. Det var umiddelbart den mest flade rute, jeg kunne komme i tanke om – samtidig komplet uden lyskryds eller andre forhindringer som skarpe sving. To kilometer omvarmning med lidt høje knæløft samt indlagte stigningsløb, og så var jeg ellers klar.

Desværre var jeg lidt af en klovn, og overvurderede mine evner. Det medførte et for hårdt udlæg, og deraf faldende kilometer-tider. Jeg er ret sikker på, at det havde været anerledes, hvis jeg havde startet omvendt og langsomt forøget tempoet. Det er dog en svær disciplin, specielt på så kort distance, hvor et for langsomt udlæg også hurtigt bliver umuligt at indhente igen.

Et lidt for hurtigt udlæg der var umuligt at holde hele vejen.

Nuvel. 21:23min efter jeg satte igang, var jeg færdig. Resultatet tastet ind i beregneren på Løbesiden giver følgende løbetempi, jeg vil følge den kommende tid:

Nu skal der bare lidt lette kilometre i benene resten af ugen, og så starter jeg programmet på næste mandag.

2 Comments

 • Hej Lasse,

  Bliver spændende at se hvor din træning ender. Jeg kom til det samme igår til Frost Cup, som også var mit først løb efter min træning har været gået lidt i stå.

  Den hed 1-km splittiderne
  3:30
  3:52
  4:18
  4:10
  3:36

  Så kom også til at ligge alt for hårdt ud og følte jeg var ved at dø efter 3 km.

  Skal du under 1.30 i Odder?

 • Hej Kristan,

  Første kilometer er ond. Masser af gode intentioner og fandenivoldskhed har det med at ødelægge turen med et for hurtigt udlæg. Imponerende splittider alligevel.

  Jeg glæder mig urimelig meget til at begynde på min speciale træning frem mod Odder løbet. Under 1.30 forventer jeg ikke.

  Jeg løber desværre konsekvent en del under niveau på de længere distancer, så et konservativt bud må blive at alt under 1.45 betragtes som succes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.