Hvileuge med fart på – rekord på 5km

Det er som tidligere nævnt hvileuge med træningen. Der var dermed lagt op til at lade pulsbæltet og musikken blive hjemme, og blot nyde den korte tur. Men allerede efter den første kilometer var tempoet højere end ventet. Uret bippede med beskeden: 4:42min og benene var til meget mere. Farten føltes legende let, og en lokkende tanke strejfede mig. Ny rekord på 5km.

Lyskrydset ved Hasle Ringvej var grønt, og jeg tog chancen. Satte tempoet op; og sigtede efter et udlæg på 4:15-4:20km/min, hvilket holdt fint de næste to kilometre. Herefter stod valget mellem to muligheder. Sætte farten yderligere op og inkluderer den første kilometer i det samlede 5km forsøg. Eller holde farten – men droppe den første kilometer – og dermed skulle holde til tre km mere. Jeg valgte at satse på at sætte farten op. Under 4:00km/min.

Godt gang i hjertet. De første 500m gik overraskende let, de næste med noget mere anstrengt ansigtsudtryk, og den sidste kilometer sled virkelig på de mentale kræfter. Men tanken om at slå den et-år gamle rekord fra sidste november holdte mig igang. Storpustende og smadret bippede uret befriende med beskeden om de 5km var overstået og sluttiden 21:08 gjorde det klart, at det var lykkedes. En forbedring på 18sekunder. Jeg er træt, men meget godt tilfreds. Rart at slutte året med en rekord.

Nu står resten af ugen på en meget stram disciplin for at holde et meget roligt tempo. Men det burde være nemmere nu!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.