Rent løbenirvana i de nye Asics Kayano 19

Helt som lovet et par hurtige tanker efter mit første møde med de spritnye Asics Kayano 19 løbesko. Det gamle mantra om at der ikke er noget, som følelsen af nye løbesko holder helt endnu. Må sige at jeg faktisk er en smule chokeret og lettere knotten på mig selv for at vente så længe med at udskifte. For. Hold. Da. Kæft. En. Forskel.

Ikke alene er pasformen helt kanon overalt på foden, men selve følelsen når man løber er fantastisk. Jeg var ved flere lejligheder nødt til udbryde et par forbløffet ‘for satan de er lærke’ undervejs på turen. Ingen tvivl om at det er en mængdesko, der ganske givet ikke vinder mange fans blandt ultralette 5km konkurrenceløbere, men derimod vil blive taget imod med åbne arme hos folk med halve- og hele marathon som primære fokus. Komforten og stødabsorberingen er hvert fald super grundet de store gel-puder i hæl og forfod. Skoen er i det hele taget spækket med en masse teknologier, særlige materialer og detaljer, der næsten kræver en PhD i fysiologi for helt at forstå – men ikke desto mindre virkede det, og jeg var et stort smil, da jeg efter 12 km kom hjem.

Nu gælder det om ikke at springe 100 % hovedløst over i dem, men varierer brugen indtil, kroppen er tilvænnet de nye sko. Det bliver ærlig talt lidt svært – og jeg gruer en smule for at skulle i de gamle igen på lørdag. Ruten i dag var udvalgt til at afprøve skoen på mange forskellige underlag og med en del højdemeter at forcere både op og ned. Først 6½ km hårdt underlag i en kombination af landevej, asfalteret cykelsti og fortorve, inden det blev til (sneklædt) skovsti igennem Riis Skov. Herfra langs den utrolig flotte cykel-og-gangsti mod den nordlige del af Aarhus Havn, op ad stigningen fra havnen tilbage igennem skovens smalle stisystemer, inden det igen blev fortorv resten af vejen hjem. Helt igennem fantastisk tur – løbet noget hurtigere end planlagt, men lod mig rive lidt med. Planlagt 5:20-5:30min/km roligt med fokus på at nyde turen, hvilket jeg også gjorde, men endte med et snit på 5:03min/km i stedet. Bemærk stigningen efter 9½ km der er præcis så grusom, som den udtrykker. Det går stejlt, rigtig stejlt. Ganske vist ikke længe, men nok til at halse desperat efter vejret uanset tempo.

5 Comments

  • Skønt med nye sko, og fedt at de bare er som de skal være. Men jeg har også hørt mange snakke godt om kayanoen… og så er det lige mig, som smadrer kayanoen fuldstændig i hælkappen efter 300 km – så det er tydeligvis bare ikke en sko for mig 😉

  • Det er en vidunderlig følelse. Har også kun hørt godt om Kayano, og da mine første sko i løbekarrieren var Asics synes det at være oplagt valg.

    Heldigvis er min sko-historik ikke til at smadre sko før efter 800-1000km. Så jeg krydser fingre 😉

  • Det var da en dejlig statistik. Når jeg runder de 800 km, så er de ofte fuldstændigt udtrådte og med en hælkappe, der ikke har det for godt.. med kayanoen, sker et desværre endnu hurtigere.

  • Hehe. Ja, det er jeg ret tilfreds med. Har dog aldrig prøvet Kayanoen før nu, så håber ikke, det skal ødelægge min historik 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *