Træningen giver afkast – ny rekord på 10km

Overskriften er jo egentlig ret selvforklarende, men vil nu alligevel knytte et par kommentarer til et fantastisk løb i torsdags. Oprindelig var planen, at løbe 12 km i et roligt tempo som mit program foreskrev det, men allerede efter den første kilometer opstod problemerne. Troede jeg da.

De nye sko var snøret, og da uret første gang bippede efter 4:39 var jeg sikker på, at der var problemer med at fange sateliterne. For jeg havde bestemt ikke løbet så hurtigt i starten. Nuvel, fortsatte i samme tempo i håb om, at præcisionen ville blive bedre med tiden. Men lige lidt hjalp det. Uret insisterede på, at jeg løb omkring mælkesyretærsklen og det mærkelige var jo, at min indre ruteplanlægger var tilbøjelighed til at give det ret. Efter 9½ min var jeg nået dertil på ruten, jeg præcist ved var 2 km, og så talte uret jo sandt.

Det var bare følelsen af overskud og lethed i benene, der var helt suveræn. Tænkte at den gamle rekord fra oktober 2011 på 10-km distancen, ville være fedt at gøre noget ved, og skulle det være var det vist dagen. Besluttede mig for at prøve lykken, gå all-in og lave et sats. Løb i et hurtigt tempo, der dog føltes nogenlunde anstændigt at kunne holde distancen ud. Tiderne blev hurtigere og hurtigere, og jeg mere og mere forbavset. 4:33. 4:27. 4:22. 4:19. Pulsen var undervejs steget en smule, men stadig ikke kritisk. Dog var mælkesyren ved at gøre benene tunge, og de sidste fire km hjem blev alligevel hårde. 4:19 var for hårdt trods alt, og tempoet blev sænket en smule. Løb de sidste fire hjem i overraskende god stil. Der var sågar krafter til at indarbejde en lille 150meter spurt til sidst.

Resultatet? Fik lammetævet den gamle rekord med 2 minutter og et sekund. 44:52! Under 45minutter som faktisk var en af målsætningerne for hele 2013! Jeg bøjer mig i støvet, og takker programmet fra Løbesiden.dk for den voldsomme udvikling. Det giver en god mavefornemmelse for at få gjort noget ved både rekorden for én times løb, halvmarathon og måske endda 5km’eren ligeså.

Ruten kan ses på Endomondo her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.