En velfortjent hvileuge

Der sker rigtig meget på svømmefronten for tiden. Sat lidt på spidsen sætter jeg stort set nye rekorder for hver gang, jeg tager turen til Aarhus Svømmestadion. Faktisk går det så godt, at jeg skal tage mig selv i at huske den gamle regel for progression i løbetræning. Tre uger frem – en uge tilbage. Samme taktik vil jeg benytte mig af for at undgå overbelastning i svømmehallen, og risikoen for at bryde en rigtig god stime.

Derfor står indeværende uge også på en moderat stille hvileuge, hvor målsætningen dels er at svømme 20 % mindre end forrige uge – men også at skære kraftigt ned på andelen af crawl og hastigheden i det hele taget. Det skal være en uge, hvor der svømmes, men uden at få sved på panden.

I dag stod den således på 1250m bestående af tre 400m brystsæt og et lille kort afsluttende forsøg på rygcrawl. På onsdag er midtugens træning hvilket normalt betyder intervaller, længde, teknik eller andet godt. I denne uge bliver det efter planen 1,6km primært brystsvømning. Måske jeg sniger mig til at smide et enkelt mindre sæt teknik eller crawl ind for ikke at kede mig for meget og bryde monotomien. Men fokus er klart at holde tempoet nede og udmattelsen væk. Endeligt vil sidste træning i ugen bestå af planlagt 1150 meter. Jeg har endnu ikke planlagt denne, men forestiller mig et kontinuerligt langt brystsæt. Eventuelt delt op i to. Men uanset antal så med et roligt pace omkring 3:30min/100m.

Næste uge.. Uh, det en helt anden sag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *