Hjem Anmeldelse Anmeldelse af Mizuno Performance Løbetights

Anmeldelse af Mizuno Performance Løbetights

af Lasse Vad Pedersen

På trods af Mizuno er et over hundrede år gammelt mærke, er det faktisk stadig overset og undervurderet af mange motionister. Brands med større marketingsbudgetter som eksempelvis Adidas, Asics og Nike er stort set de facto standarden, når det kommer til såvel løbetøj og sko i de danske hjem. Og det er faktisk ganske synd. For Mizuno har flere rigtig fornuftige produkter i sortimentet uanset, om man leder efter nye løbesko, trøjer, strømper eller bukser.

Jeg har været så heldig, at få stillet et par Mizuno Performance Løbetights i sommerversionen til rådighed til test her på bloggen. Sommerversionen er basalt set blot endnu kortere i længden end de mere alsidige 3/4 længde tights, der er blevet utrolig populære i Danmark. Årsagen til specielt 3/4 størrelsen har vundet frem, skal nok ses værende grundet det omskiftelige danske vejr, og den korte sommerperiode kontra forår og efterår. Rusker det meget i bladene på træerne, giver 3/4 tights lidt ekstra beskyttelse mod specielt led i knæene.

Tightsene adskiller sig designmæssigt ikke alverden fra andre på markedet, men den gule farvestreg og grå mønster nedunder venstre side, giver dog et lækkert afbræk fra det ellers ret traditionelle look. De fungerer desuden begge som refleksenheder, men bør suppleres med andet, hvis mørket rigtig falder på. Jeg vil nødigt anvende dem som eneste refleks. Materialet er overvejende polyester (86 %) og 14 % polyurethane. De går desuden i vaskemaskinen ved 40 grader, men må ikke tumles. Pasformen er tæt uden at være problematisk for de fleste. Jeg bestilte en størrelse L, og er ikke specielt spinkel i kropsbygning, men oplevede at størrelsen passede godt og ganske fleksibelt grundet elastikken og snøren i livet.

På bagsiden findes en lille opbevaringslomme, der fint rummer en energibar eller nøgle. Det store nøglebundt eller vandforsyning er der dog ikke plads til, men det er naturligvis også forventelig.

Mizuno har ligesom så mange andre producenter, deres egne fugtighedsteknologier der med opløftende salgsbuzzword forsøger at imponere forbrugerne. Hos Mizuno hedder systemet DryLite Moisure, og skulle efter sigende holde kroppen tør selv under svære betingelser. Hvordan det i praksis skulle fungerer eller adskille sig fra konkurrenter er svært som lægmand at svare på. Har prøvet tightsenes på såvel lange, rolige ture, intervaltræning samt en enkelt all-out tests – og er ganske imponeret. Mizono holder faktisk langt hen ad vejen, hvad de lover. Helt tør kan de naturligvis ikke forblive, når sveden pibler og hjertet hamrer febrilsk efter en formtest, men selv på de sidste anaerob-tærskel intervaller, føles kroppen let og ugeneret.

Der findes mere effektive produkter med et smartere design på markedet, men til prisen på 259 er de også nær halv pris af disse og derfor et godt alternativ til den aktive løber, der også er prisbevidst. Et oplagt valg til jyden. 😉

Produktet er venligst udlånt af bikester.dk – Tak!

0 Kommenter

Andet du måske vil kunne lide

Efterlad en besked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.