Hjem Anmeldelse Anmeldelse af Safer Swimmer havtaske

Anmeldelse af Safer Swimmer havtaske

af Lasse Vad Pedersen

Safer Svimmer havtasken gør din synlig på åbent vand – og har derudover en række praktiske formål. Jeg har haft en til test igennem sommeren, og giver min bedømmelse i en ganske utraditionel anmeldelse på bloggen.

Safer Swimmer er havtasker der fås i enten orange eller pink variant. Begge ganske skrigende farver. Fokus er da også at øge synligheden af dig, når du svømmer på åbent vand for din sikkerheds skyld. Desværre er der af og til ulykker for åbenvandssvømmere, der bliver ramt af kajak, padlere eller motorbåde. Havtasken fylder ikke alverden, når den er pakket sammen og er samtidig meget let at svømme med.

Endeligt indeholder Safer Svimmer havtasken et ekstra rum, udover det lufttætte rum, der pustes op og tømmes gennem en ventil med lille skruelåg. Det ekstra rum er vandtæt og fungerer som bagagerum. Ideelt til at tage dine værdigenstande med dig, når du svømmer. Slut med lange fingre og “forsvundne” nøgler, pung eller mobiltelefoner, imens man er ude.

Det lyder alt sammen meget godt, men lever Safer Svimmer havtasken op til forventningerne og anprisningerne på pakken? Og er det i hele taget noget, som andet end triatlon og superatleter kan bruge til noget? Læs med.

Safer Swimmer havtasken er venligst udlånt af Watery.dk

Udpakning og brug af Safer Swimmer havtaske

Safer Swimmer havtasken kommer i en imponerende lille pakke og indpakning. Faktisk så lille at den kunne komme gennem brevsprækken. Var sågar et kort sekund i tvivl om, jeg havde modtaget den rette pakke.

Selve udpakningen og produktet er dog ekstremt simpelt. Først pakkes produktet ud af den lille plastlomme.

Safer Svimmer består af tre dele. Selve den oppustelige taske, en rem der bruges til at spænde dig til tasken og lidt manualer.

Det var faktisk det fsva. udpakningen. Lad os komme i gang med at bruge dyret.

På billedet ovenfor ses Safer Swimmer havtasken bagfra. Den blå streg nederst åbner for havtaskens bagagerum, der som nævnt er vandtæt og kan bruges til at opbevare sine ting.

Du smider derfor først dit habengut heri. Har testet med lidt forskelligt – bagagerummet er temmelig rummelig og selv nøgler, telefon, penge, et par sanddaler eller lignende kan sagtens være der.

Man folder den blå stribe henover selve havtasken og ruller op. Fire gange henover sig selv. Rummet er nu vandtæt. Til sidst binder man klipsen sammen, så der dannes en lille ring.

Endeligt fyldes luft i. Ja, det foregår manuelt.

Tada!

Herefter spændes remmen fast til selve havtasken og til sidst dig selv. Eller omvendt. Der er total valgfrihed 😉

At svømme med Safer Swimmer havtasken

Ideelt set skal havtasken spændes sådan fast, at den i vandet vil flyde ca. ½ meter bagved dig. Det skal passe, så hverken dine ben eller armtag rammer den.

Det kræver måske lidt justering i vandet de første gange, men synes rimelig hurtigt det lykkedes for mig.

Så hvordan er den – virker den?

Det tror jeg. Men spørgsmålet er faktisk svært at besvare.

For det første har denne sommer været mildest talt elendig. Ovenstående billeder er faktisk tilbage fra starten af august. Dengang var tanken, at jeg ville tage tasken med ud et par gange i løbet af sommeren, når vejret blev til det. Sådan for at samle flere erfaringer under bedre omstændigheder, når jeg var mere bekendt med produktet. Ideelt set også sammen med andre, der kunne tage et par billeder af mig med den – både på stranden og i havet.

Det kunne have været interessant at se, hvordan synligheden af mig i vandet med tasken var i forhold til andre uden. De varme sommerdage kom bare aldrig.

Tilbage står jeg derfor desværre uden megen erfaring eller billeder. 

Det sagt er jeg ikke den store svømmer. Var næppe kommet ud på så dybt vand, at jeg for alvor var i fare for at blive sejlet ned af motorbåde. Mit indtryk er dog, at tasken faktisk virker præventivt. Jeg fik en del opmærksomhed både fra folk i vandet og fra folk i land, da jeg kom ind.

Nogle har derfor helt sikkert bemærket mig. Et godt tegn for et produkt der skal skabe synlighed.

Samtidig holdt produktet mine genstande tørre. Præcist som påskrevet.

Safer Svimmer havtaske – pengene værd?

Lad det være sagt med det samme. En havtaske er ikke lige det første, jeg havde i tankerne til en kommende anmeldelse. Et produkt hvor jeg i mit hoved langt fra lige var målgruppen. Jeg hverken svømmer professionelt eller dyrker seriøst triatlon. Det bliver til et par ture i den lokale svømmehal om året og ganske få gange i det åbne hav, hvis vejret virkelig viser sig generøst.

Det sagt så kan jeg sagtens se pointen i Safer Svimmer. Absolut.

Produktet gør præcist, hvad man forventer. Det skaber synlighed og sikkerhed.

Og sagen er den, at jeg som den nørd jeg er faktisk også fandt et teknisk element i brugen af Safer Svimmer. Det vandtætte hulrum er perfekt til at opbevare ens GPS enhed. Slut med halvdårlige, upræcise målinger når man svømmer. GPS signalet er stabilt, når det slipper for at komme under vand ved hvert armtag. Alternativt har jeg leget lidt med bare at spænde GPS uret ovenpå selve tasken. Det virker også – og giver samtidig lidt nemmere adgang til at betjene enheden undervejs.

Fra et svømmemæssigt perspektiv føles Safer Svimmer ubesværet at have med. Man vænner sig enormt hurtigt til at have den spændt på og følgende efter sig. Som nævnt er jeg ikke den store svømmer, så elitefolk og andre topathleter vil måske føle sig hæmmet. Jeg følte ikke umiddelbart hverken ubehag eller en fornemmelse af at været holdt tilbage.

Hvis ret skal være ret er jeg næppe målgruppen og mit svømmerepertoire ganske beskedent. Til en årlig tur til stranden med lidt soppen i vandkanten er Safer Swimmer nok overkill. Til mit forbrug måske også. Men prisen er ganske rimelig og produktet en fornøjelse at bruge. Det fylder ikke alverden og med de ekstra funktioner samt muligheden for at tage sine værdigenstande sig med i vandet – ja så er en anbefaling næsten uundgåelig.

Safer Swimmer havtasken er venligst udlånt af Watery.dk

0 Kommenter

Andet du måske vil kunne lide

Efterlad en besked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.