Hjem Anmeldelse Anmeldelse af Ventoux Tobias Cykelsæt og svedtrøjer

Anmeldelse af Ventoux Tobias Cykelsæt og svedtrøjer

af Lasse Vad Pedersen

Igennem de seneste måneder har jeg haft et komplet Ventoux Tobias cykelsæt til anmeldelse. Det er blevet til adskillige timer i sadlen såvel til træning som til flere officielle løb. Med mere end 1000 kilometers erfaring er tiden kommet til at gøre status og anmelde Ventoux Tobias cykelsæt samt Ventoux base layer one svedtrøjerne i såvel kort- som langærmet version.

Cykelsæt og svedtrøjer er venligst udlånt af Cyclingshop.dk

Inden vi helt når så langt, så lad os starte med det formelle. Ventoux er et relativt nystartet, ungt cykeltøj mærke, der brander sig som god kvalitet til fair priser. Med andre ord value-for-money segmentet. Jeg må indrømme, at jeg aldrig havde hørt om dem før, så vidste på forhånd ikke, hvad jeg gik ind til. Eller måske nærmere hvad jeg kunne forvente. Det er altid ekstra spændende, om noget derfor falder helt igennem eller overrasker.

Ventoux Tobias cykelsæt + layer one svedtrøje

Ventoux Tobias cykelsæt + layer one svedtrøje

Jeg har testet hhv. cykelsættet, der består af Ventoux Tobias Jersey og Ventoux Tobias Bib Shorts. Derudover blev der smidt et par Layer One svedtrøje i kort- og langarmet version med i pakkeposten. Så der er nok at komme i gang med. Såvel Jersey samt Bib Shorts fås i tre farvevarianter: Blå, rød og sort mens svedtrøjerne kan erhverves i sort.

Ventoux Tobias Jersey

Klar til at rulle iført Ventoux Tobias Jersey og Bibshorts.

Lad os starte med trøjen først. Der er tale om en mellem-performance orienteret trøje, der med sit snit tilstræber god komfort på lange ture uden at gå alt for meget på kompromis med vægten. Ligesom så mange andre mærker er der et hav af marketing-smarte buzzord for dets fortræffeligheder. Hvem har fx ikke drømt om AIRpass Pro+® microfibre?

Hvad det præcist er skal jeg ikke gøre mig klog på. Jeg har testet jerseyen – såvel som de øvrige produkter – i alt fra 25 graders varme og vindstille til efterårsblænsende dage. Konklusionen er, at klimareguleringen er ganske velfungerende. På trods af de store temperaturforskelle, har jeg altid følt mig tilpas uden fugtgener. Komforten er ganske fortrinlig til min bygning i størrelse large, som jeg normalt også vil bruge.

På fronten findes en almindelig lynlås, der går op til en behagelig skåret halskant. Side- og rygstykkerne er ventileret med velkendt meshmateriel, der bidrager til den fortrinlige klimaregulering. Jerseyen er udstyret med tre store og åbne baglommer der nemt rummer gels, mobil, regnbeslag og hvad man ellers kunne have brug for. Desuden er der blevet plads til en enkelt lynlåslomme, hvilket er yderst velset. Perfekt til at opbevare nøgler og lidt kontanter. Burde være standard, men er det desværre så langt fra.

Designet er altid en smagsag. Et par friske pust og små detaljer rundt omkring. Næppe noget der skræmmer folk væk, men altså heller intet design der betager og drager Konservativt og stilsikkert uden risiko vil jeg kalde det.

Ventoux Tobias Bib Shorts

Vender vi blikket mod bib shortsene, er der igen ikke sparet på marketing-lingoen. E-Flexible® og Body Cool Technology ®. Det første man bemærker er, at man intet bemærker. Designet og materialerne fremstår yderst neutrale af udseende og første-touch. Kun den lille blå nedre kant, bryder et ellers ret anonymt designvalg.

Kigger man lidt nærmere, finder man en smule kontrast i hvide-syninger, der bryder det sorte farvetema. Materialevalget er blødt, og syningerne veludførte så irritation mod huden undgås. Selerne er med mesh på ryggen og fra starten af skulderen. De strækker sig fornuftigt og er behagelig at have på. Åndbarheden virker god ved første ibrugtagen, hvilket holder stik også ude på cyklen.

Siddepuden er ganske ordinær med ergonomiske trykzoner og antibakteriel behandling. Som man kender fra andre er puden inddelt i zoner med forskelligartet tykkelse. Det kraftigste er naturligt bagtil, mens fronten er tyndere. Oplevelsen er fin komfort og en ganske behagelig bibshort, der dog ikke imponerer eller adskiller sig sønderligt fra andre og billigere alternativer.

Den forholdvis lave tykkelse og luftighed i stoffet, gør at bib shortsene havde det svære end jerseyen ved vind og dalende temperaturer. Her må anbefalingen være forår og sommer, mens jerseyen godt kan gå an – med svedundertrøje under – til de begyndende efterårsdage. Også her passede Large som forventet ganske fint.

Ventoux layer one svedtrøje

Ventoux Layer One svedtrøje i kortærmet version.

Sidst på listen findes Ventoux layer one svedtrøjerne. Jeg må indrømme, at jeg aldrig har ejet eller brugt svedtrøjer før denne anmeldelse – og nej, hvor jeg skammer mig. Det er en fornøjelse og et absolut must må jeg sande. I varmen hjælper trøjerne med at transportere sveden væk fra kroppen, så man undgår fugt – mens den på køligere dage holder kroppen tør mod blæst, regn og nedkøling. Versionen fra Ventoux er designet til træning året rundt. Det opleves primært idet længden på trøjerne er længere end de fleste andre på markedet.

Pasformen er eminent. Materialerne er vanvittig fleksible og kan strækkes uden problemer. Desuden er der ingen sømme, så gener og irritation undgås. Trøjerne snor sig nærmest automatisk rundt om ens krop, tæt og behageligt med en skøn komfort. Det er en lækker følelse!

Jeg er virkelig imponeret over såvel den kortærmet som langærmet layer one. De virker formidable uanset om man tager dem på de lange, rolige, +100 km ture eller til højintensiv træning med pulsen galoperende og sveden drivende. I praksis har jeg oplevet, at kroppen er holdt tør da sveden er transporteret væk og ud i ydre lag som fx jerseyen. Fantastisk!

Nåh ja, og så er der prisen. Et sæt med kort og langærmet til 299. Det er sgu et røverkøb!

Konklusion

Ah ja, så hvor efterlader det, det samlede regnestykke og bedømmelse af Ventoux produkterne?

Ventoux Tobias er et fint mellemklasse cykelsæt med fornuftige egenskaber, funktioner, komfort og pris. Jerseyen er over middel i prisklassen, mens bib shortsene fremstår lidt for anonyme og ordinære med bedre bud blandt konkurrenterne.

Layer one svedtrøjerne derimod er rent hallelujah. Fantastisk komfort, gode materialer og funktioner der bare virker. De foræres næsten samtidig væk til sølle 299, og kan derfor ikke anbefales nok.

Alt i alt burde jeg nok have delt anmeldelsen op. For en samlet karakter bliver derfor et sted midtimellem ganske fint og fortrinligt. Sådan kan det jo gå.

0 Kommenter

Andet du måske vil kunne lide

Efterlad en besked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.