Hjem Anmeldelse Anmeldelse af Orbiloc Run Dual løbelygte

Anmeldelse af Orbiloc Run Dual løbelygte

af Lasse Vad Pedersen

Orbiloc Run Dual løbelygten er blevet testet i sne, regn og kulde og det er blevet tid til at opsummere mine erfaringer i en anmeldelse.

Mens kalenderen måske nok siger, at marts og foråret er på vej, bliver det endnu stadigvæk hurtigt mørkt før mange af os er nået fra arbejde og har tid til træning.

Synlighed i trafikken, når vi går, løber eller cykler er derfor helt essentielt og burde være på checklisten som et væsentligt punkt for enhver. Om synlighed for den enkelte motionist så er en decideret løbelygte, en refleks eller noget helt tredje er egentlig sagen uvedkommende. Det er dog desværre langt fra altid tilfældet. Når jeg løber rundt om aftenen i Aarhus vil jeg tro, det er 50/50 fordelt med motionister, der har en eller anden form for synlighed på og dem der ikke har.

Det har det danske firma Orbiloc tænkt sig at gøre noget ved. I hvert fald producerer de en række varianter af sikkerhedslygter – og altså heriblandt Orbiloc Run Dual løbelygte som nu også sagtens kan bruges til andet end løb.

Med andre ord er der tale om et produkt med et ganske nobelt formål. En ting er ord og marketing noget andet praksis. Lever produktet op til dets målsætning om at skabe tryghed? Lad os se at komme i gang med anmeldelsen.

Orbiloc Run Dual er venligst udlånt af Orbiloc.com

Udpakning af Orbiloc Run Dual

Orbiloc Run Dual æske

Produktet kommer i en passende papæske uden for meget lir i form af grafiske elementer eller voldsomme farver. Alt er simpelt, tydeligt og enkelt. Fokus på seriøsitet og sikkerhed.

Orbiloc Run Dual montering til cykling

Foruden selve Orbiloc Run Dual har jeg til anmeldelsens formål også modtaget et ekstra monteringsbeslag målrettet cykling. Den særlige klips sammen med gummibåndet gør det muligt at montere lygten på endnu flere måder end vanligt.

Jeg har brugt gummibåndet til nemt at sætte lygten fast om sadelpind, bag på cykelhjelmen samt rygsæk de dage, jeg har kørt med denne. Til denne anmeldelse vil jeg dog primært fokusere på løbesegmentet og grundproduktet Orbiloc Run Dual – men blot bemærke at cyklister med fordel kan tilkøbe denne del også.

Orbiloc Run Dual lygte og gumminbånd

Når æsken pakkes ud, kommer de to dele grunddele af produktet frem foruden den obligatoriske manuel. Selve lygten og det medfølgende gummibånd til at sætte rundt om armen.

Montering af Orbiloc Run Dual

Gummibåndet er justerbart til praktisk talt alle størrelser af håndled eller arme.

Orbiloc Run Dual lygte og gummireb

Armbåndet er af et semielastisk gummimateriale og ganske behageligt at have direkte på armen. Normalvist vil man dog ofte bruge Orbiloc Run Dual i vinterhalvåret, hvorfor jeg forventer de fleste af os dødelige har en eller anden form for jakke på. Med mindre min målgruppe af læsere alle er de rene vikinger. 😉

Orbiloc Run Dual reb og lygte

Gummirebet justeres ind som man ønsker, og med velcro låses fast. Lygten spændes fast ved at åbne klipsen tilpas op og sætte den fast i gummibåndet. Det hele er super simpelt og kan gøres på 15-20 sekunder efter et par forsøg. Med det sagt vil jeg dog gerne slå et slag for, at man naturligvis ikke behøver at bruge armbåndet.

Orbiloc Run Dual lygten

Lygten kan fint monteres alene med klipsen presset rundt om underdelen af et par tights, en jakke, taske eller lignende.

Orbiloc Run Dual bagside

Brug af Orbiloc Run Dual

Orbiloc Run Dual klips på jakke.

Det er stort set kun fantasien der sætter grænser. Orbiloc Run Dual er mindre og lettere end både forgænger og konkurrenterne på markedet. Sølle 19 gram er det blevet til og målene tilsvarende imponerende 45x44x26mm. Det er ganske enkelt imponerende kompakt og er med til at åbne op for alverdens placeringsmuligheder.

Jeg har haft lygten monteret forskellige steder såvel under løb som på cyklen og alle med ganske fin succes.

Man betjener Orbiloc Run Duals to primære funktioner på selve lygtens urskive. Ved at dreje på urskiven skifter funktionerne. En kvart omgang og lygten tændes til konstant lys, en kvart omgang mere og lygten slukkes. Drejes endnu en kvart skiftes til blinkende funktion, mens en sidste kvart sætter lygten tilbage i slukket tilstand. Det kan vitterligt ikke blive mere simpelt! Respekt.

Jeg foretrækker selv blinkfunktionen, da det i min optik giver den bedste synlighed og opmærksomhed fra andre.

Drejefunktionen har tilsvarende den fordel over fx en fysisk knap, at den er nemmere at betjene med kolde hænder eller med hansker på. Endnu et point på kontoen der.

Orbiloc Run Dual konstant og blinkende lys

Orbiloc hævner selv, at lygten er synlig på op til 5 kilometers afstand og tåler alt slags vejr. Om de 5 kilometer holder i praksis har jeg svært ved at vurdere og teste. Jeg konstaterer dog, at lygten virker godt og særligt dens lille størrelse taget i betragtning udsender et stærkt lys. Det er dog her værd at bemærke, at lygtens formål er at synliggøre dig for andre og altså ikke decideret erstatter en cykellygte, hvis formål ligeledes er at hjælpe dig selv. Du kan med andre ord ikke lyse stien op, men derimod varsle andre om din tilstedeværelse.

At lygten virker i alt slags værd skriver jeg derimod gerne under på. Jeg fik bevæget mig ud i sne og slud en kold januaraften uden anmærkninger… af lygten. Jeg selv hundefrøs men det er en anden historie.

Orbiloc Run Dual fås i fem farver navnlig hvid, blå, rød, orangegul og grøn. Hvilken man foretrækker eller skal bruge må afhænge af ens formål. Klassisk hvid til fronten og rød bagpå virker som det oplagte valg for at følge normen og genkendeligeheden hos modtrafikkanter.

Konklusion:

Faste læsere af bloggen vil vide, at det mest er gadgets og teknik, jeg beskæftiger mig med i mine anmeldelser. Så hvor efterlader det en test og anmeldelse af Orbiloc Run Dual? Jeg var før testen lidt skeptisk på, om jeg kunne finde en begejstring på noget så usexet som en lygte for bedre sikkerhed og synlighed i trafikken. Det blev dog gjort til skamme. Orbiloc Run Dual er hamrende usexet, og det er præcis som det skal være. Den virker bare og gør det, den skal. Skabe tryghed når man bevæger sig udenfor.

Produktet fremstår som en habil, kompakt og stærk synlighedslygte. Formen og vægten er absolut minimal, så man ikke bemærker den. Pasformen nem og hurtig uanset om man påspænder lygten alene eller med det medfølgende gummireb. Lysstyrken er imponerende for dens størrelse. Jeg mindes ikke, at have oplevet andre produkter i lignende størrelse med samme synlighed. To-funktions betjeningen er gennemtænkt, intuitiv og mest positivt af alt enkel. Den fungerer hurtigt med og uden hansker, hvilket er et stort plus.

Den vejledende udsalgspris på 299 er i den høje ende for en lygte, særligt hvis man helst vil have både til for og bag. Heldigvis er prisen siden faldet, og jeg har set Orbiloc Run Dual i flere webshops til under 200 kr.

LED pæren i lygten er opgivet til 100.000 timer, hvilket ganske enkelt er fænomentalt. Selve batterilevetiden er på mellem 100-250 timer alt efter forbrug, hvilket for langt de fleste motionister burde række til en hel vintersæson. Man kan købe decideret servicekit med nye batterier, gummiring og silikone til en flad halvtredser ved siden af. Alternativt kan man selv give sig i kast og anskaffe de velkendte CR2032 batterier, der fås alle steder.

Du får altså en lygte, der burde kunne holde hele livet forudsat du ikke smadrer den. I den optik fremstår prisen yderst rimelig og Orbiloc Run Dual får mine varmeste anbefalinger med på vejen. Simpelthen et must-have!

Orbiloc Run Dual er venligst udlånt af Orbiloc.com

0 Kommenter

Andet du måske vil kunne lide

Efterlad en besked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.