Hjem Anmeldelse GripGrab UltraLight løbehandsker

GripGrab UltraLight løbehandsker

af Lasse Vad Pedersen

Endnu en anmeldelse her på min lille løbeblog. Denne gang har jeg fået fornøjelsen at få stillet et par GripGrab Ultralight løbehandsker til rådighed fra løbeshoppen Runforrest.dk

Bag GripGrab står tre danske aktive motionister, der beskriver deres målsætning som at levere funktionelle, kvalitetsprodukter til en rimelig pris, der lever op til det skandinaviske klima. Sortimentet hos GripGrab består kort fortalt af beklædningsgenstande til cyklister og løbere, heriblandt handsker, huer, sokker, overtræk m.fl. Designet og anvendeligheden stammer primært fra egne erfaringer men skulle også i høj grad være drevet af bruger-feedback. Nuvel, nok snak, lad os se om det er tomme PR-ord, eller om de faktisk fungerer i den virkelige verden…

Ultralight-handsken er den tyndeste i serien, som også består af den all-roundpræget ‘Light‘ og den udpræget vinter ‘Thermo‘ version. Fælles for de tre varianter er ‘Easy Touch’ funktionen, som gør det muligt at betjene ur, ipod, GPS, smartphones uden at skulle have handsken af. I bund og grund er det blot et lille hul ved pege- og tommelfinger, det er ganske simpelt tænkt, men vidner alligevel om et produkt, der er skabt af løbere til løbere. Rigtig mange vil have opdaget, at registreringen af bevægelser i mange smartphones fungerer ved varmen i fingeren og ikke som en simpel-knap, der kan trykkes ned. Med andre ord er det umuligt at aktivere og betjene eksempelvis en iPhone med traditionelle handsker.

Plus-pointe til GripGrab for den tanke.

Et andet plus-pointe skal ligeledes falde til materialevalget. Det tynde mikrofleece giver en behagelig fornemmelse om fingerne, der uden at stramme, sikrer en fin blodstrømning og ventilation. Virkelig god bevægelighed og pasform, der selv efter +15km føles let og behageligt. Silikone-printet på indersiden er desuden glimrende tænkt, idet enheder dermed ‘klæber‘ sig fast i hånden, så man fx ikke pga. fugtige håndflader taber sin iPod, når man holder om den.

At det er den tyndeste variant i serien har dog kunne mærkes, da materialet hverken er vind- eller vandafvisende. Eller sne for den sags skyld… 😉 Ifølge GripGrab selv er ultralights komforttemperatur mellem 0 grader op til 10grader – det passer utvivlsomt ganske godt. Mine ture har typisk været lige under frysepunktet, hvilket faktisk også har fungeret fint. Det skyldes dog nok, at mine finger almindeligvis er ganske varme. Vil tro, at de fleste ville være bedre tjent med Light-handsken i disse dage, mens dem med tilbøjelighed til evigt kolde hænder, bør satse på den markant varmere Thermo-version. Den lange vinter skal naturligvis ikke lide produktet uretfærdig kritik.

Med en vejledende pris på mellem 149-199kr for de forskellige varianter, er der tale om rigtig god value-for-money produkter, der formår at gøre præcist, hvad der står på pakken og samtidig med et par smarte ekstra-funktioner, man ikke får alle steder. Min varmeste (høhø) anbefaling er hermed givet!

Hvilken model du bør gå efter, afhænger naturligvis af temperament og behov – men mellemversionen Light vil være et ganske fornuftigt bud. Den varme Thermo er utvivlsomt behagelig på de rigtig kolde dage, men bliver ganske enkelt hurtigt for varm at have på, hvis temperaturen nærmer sig frysepunktet. Ultralight-versionen passer mig glimrende, da jeg grundet generelt varme hænder løber størstedelen af sæsonen uden handsker, og kun har brug for minimal frostsikring.

Se flere GripGrab produkter hos Runforrest.dk via linket.

0 Kommenter

Andet du måske vil kunne lide

Efterlad en besked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.