Hjem Cykling 1363 sveddrivende højdemeter

1363 sveddrivende højdemeter

af Lasse Vad Pedersen
1363 sveddrivende højdemeter

1363 sveddrivende højdemeter intet mindre. Så mange blev det til, da jeg i dag efter arbejdet besluttede mig for at prøve kræfter med en anden og mere udfordrende rute, end jeg normalt anvender til træning på cyklen.

Med BKools software er det muligt at køre på en af de tusindvis af videoruter uploadet til siden rundt om i verden. Så hvorfor næsten drøne rundt hjemme i lille, flade Danmark? Det kan man jo altid selv. Næh! Jeg ville ud og prøve kræfter med større udfordringer end hvad Himmel Bjerget og Danmark ellers kan byde på.

Fandt hurtigt en god lang, men trods alt overkommelig rute med fornuftigt mange højdemeter. 1.363 som sagt og for pokker hvor det giver sved på panden (og resten af kroppen).

1363 sveddrivende højdemeter

Tre stride stigninger med masser af gode højdemeter til benene veloverstået.

De første 10 km var relativ flade, hvilket gav mulighed for at få varmet op med en relativ høj kadence og fokus på stabilt tråd. Kort sagt få varmet kroppen op til kraftanstrengelserne senere. Herefter gik det fra ondt til værre.

Km 10-25 var hårde med en stigning omkring de 2½-3 %, der dog ikke varieret specielt. Med andre ord var det lidt hestearbejde, hvor den største udfordring egentlig blev at finde et tilpas gear, der vedarende kunne holdes. Efterhånden som den spæde start og følelse af overskud forsvandt, blev det gradvist svære og svære. Og så tog stigningen til.

Specielt de sidste 6 km af første stigning træk tænder ud. Stigningsprocenten steg til 5 %, og pulsen fulgte med op. Jeg kom dog over toppen med en fortsat god fornemmelse i maven.

Lidt hurtigt energi og væske på nedkørslen, inden det blev tid til anden stigning. En afgjort noget kortere af slagsen men med hældningsprocenter over de 10 % på flere dele. Av, den gjorde ondt. Jeg var i laveste gear et par gange og sveden drev af mig, som jeg ikke husker, at have oplevet før.

Endnu en lille kort nedkørsel og det sidste energi, inden den sidste og tredje stigning. En lang monotom af slagsen ligesom den første. Mentalt træt, tærret for energi og overskud blev det en kamp at holde mig kørende. Farten og wattene var markant lavere end før, men jeg fik slidt mig igennem og kunne trille de sidste 10 km “hjem” med et smil på læben og stolthed over min første tur nogensinde med over en 1.000 højdemeter.

Sådan!

0 Kommenter

Andet du måske vil kunne lide

Efterlad en besked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.