Hjem Cykling 8 uger til Bakkeløbet ved Hørning – nu skal formen finpudses

8 uger til Bakkeløbet ved Hørning – nu skal formen finpudses

af Lasse Vad Pedersen

Der er nu kun 8 uger til Bakkeløbet ved Hørning, der bliver årets første rigtige motionsløb i år. Jeg er tilmeldt den længste 120 km rute, der byder på virkelig godt med højdemeter og et par stride stigninger undervejs. Yding skovhøj, Lyngvej stigningen og Bjergved ved Skanderborg for blot at nævne et par af de værste.

Route map for BAKKELØBET 120 KM. by Flemming Pedersen on plotaroute.com

Det er med andre ord en hård rute, der giver rigtig god mulighed for at få testet forårsformen sådan rigtigt.

Sidste år dannede selvsamme rute og Bakkeløbet også ramme om sæsonens første løb. Jeg havde en rigtig dejlig tur, men led også noget så gevaldigt undervejs. Selve resultatet blev også derefter. Tabte alt for hurtigt en gruppe at sidde med, og de mange bakker sled meget. Specielt de sidste 20 km led jeg noget så vederstyggelig.

I år skal det derfor være anderledes. Jeg ved, at jeg på nuværende tidspunkt er i bedre form end jeg var på samme tidspunkt sidste år. Derfor skal de næste 8 uger også bruges på at skærme- og finpudse formen endnu mere inden selve løbet. Det ville være super fedt at starte sæsonen med et godt resultat. Det er hvert fald ambitionen.

De kommende uger vil jeg bruge på sweetspot træning samt VO2 max intervaller. Førstnævnte med henblik på at kunne holde en del watt i lang tid, mens VO2 max kommer til at gavne mig på de mange mellemlange bakker. Endeligt skal jeg have bygget en god solid udholdenhedsbase op, og få et par gode lange ture i benene. Alt sammen så jeg forhåbentlig står så stærk som muligt.

Ride on!

0 Kommenter

Andet du måske vil kunne lide

Efterlad en besked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.