Hjem Cykling Cykelprojekt 30 – 30km på en time

Cykelprojekt 30 – 30km på en time

af Lasse Vad Pedersen

Med nyerhvervelsen af min første rigtige racercykel, føler jeg, at det er på tide, at sætte en målsætning for min cykeltræning. Min første umiddelbare tanke var, at sætte en ambitiøst målsætning på en (efter min standard) fandens masse km. Men jo mere jeg cykler, jo mere hooked er jeg blevet på, hvad jeg fremover vil omtale som cykelprojekt 30 – nemlig at gennemføre 30km på én time eller mindre. Med andre ord at øge gennemsnitshastigheden til de 30km/t og holde den i en time. Det lyder ikke af meget, men for en nybegynder som jeg er der et stykke vej, endnu før det er realistisk.

Med det forbehold i mente, så tog jeg i dag endnu en gang cyklen ud for en lille tur og sikke det gik. Oprindelig var planen, at jeg ville have været lidt længere omkring og af en anden rute. Men desværre havde jeg ikke gjort mit hjemmearbejde godt nok, da det efter kun to kilometer blev mødt af en lukket vej. Nå, nye planer og ny rute. I stedet for valgte jeg at finde tilbage på Randersvej og drøne mod Trige. Henover de små relativt flade landeveje til det nordlige Lystrup og derefter hjem af gennem Grenåvej.

Specielt bakken ved Randersvej og fra Risskov op ad Grenåvej trækker tænder ud, og der mærker jeg, at jeg langt fra er i nogen imponerende cykelkondition. Det skal dog nok komme. Og selvom rutinerede cyklister sikkert vil grine, er jeg godt tilfreds med såvel rute, distance samt tempo. Der er nu også noget fedt ved at drøne forbi andre – hvad enten det er på landevejen, ad stierne eller bare efter de mange lyskryds gennem Aarhus. Selv en sølle nybegynder kan give de fleste baghjul med det rette udstyr. 😉

På en lille sidenote skal det siges, at jeg ikke er stoppet med at løbe. Det går helt planmæssigt med progressionen, og jeg arbejder på at forøge min kadence, men det kommer der nok en lidt længere indlæg om her en af dagene.

2 Kommentarer

Andet du måske vil kunne lide

2 Kommentarer

Cykelprojekt 30km på en time nærmer sig! : Et skridt foran – en løbeblog September 6, 2014 - 7:54 am

[…] i juli meldte jeg, at jeg efter DHL stafetten ville begynde at satse på mit lille cykelprojekt 30/60 – nemlig […]

Svar
Cykelprojekt 30km på en time nærmer sig! October 16, 2015 - 5:11 pm

[…] i juli meldte jeg, at jeg efter DHL stafetten ville begynde at satse på mit lille cykelprojekt 30/60 – nemlig […]

Svar

Efterlad en besked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.