Hjem Cykling En måned til Coast2Coast og Marselis Cykelløbet

En måned til Coast2Coast og Marselis Cykelløbet

af Lasse Vad Pedersen

Efter en god knap tre ugers lang sommerferie, er der nu kun en måned til Coast2Coast og Marselis Cykelløbet. Begge indikerer højdepunktet for årets cykelsæson. Som følge af mit uheld på løbehjul er sæsonen blevet lidt kaotisk.

Faktisk var jeg i rigtig god form allerede da det skete, men en måneds pause satte mig langt tilbage. Aflysning af København – Aarhus satte så den endelige kæp i hjulet, og jeg måtte revurdere min ambition for året.

Valget blev i stedet at køre langt, men over to dage i stedet. Først lørdag d. 31 August med Coast2Coasts 190 km og dagen efter Marselis Cykelløbets 80 km rute. Ambitionen er først og fremmest at gennemføre begge løb.

Strategien er, at køre Coast2Coast konservativt og så bruge det der måtte være tilbage i benene til Marselis. Hvis det så blot med nød og næppe er at kæmpe sig igennem, må det være sådan. Er benene med på mere, kører jeg ræs.

Det vil vise sig.

Den sidste måneds forberedelser

Sommerferien har dog sat sine spor på kampvægten, der er alt for høj. Nogen super gode tider bliver det derfor næppe til.

Rent formmæssigt ser det egentlig fornuftigt ud. Jeg har kørt en del, så mine watt tal og udholdendehed lover ok. Men røven (og resten af kroppen) er lidt tung til de mange bakker i området. Særligt de sidste 90 km ved Coast2Coast, men også starten og afslutningen på Marselis bliver svære at komme med over sammen med en god gruppe.

I indeværende uge er vejret mest ustadigt og med skybrud, så jeg holder mig lidt fra cyklen og får restitueret. Har opbygget en del træthed i musklerne, som jeg gerne vil af med, inden jeg sætter den sidste spurt ind med lidt intervaltræning de sidste par uger for at presse den sidste formfremgang ud inden løbene.

Endelig har jeg en lille joker midt på måneden i form af Det Østjyske Bakkeløb. Et kort men hårdt løb på 60 km, der køres omkring Harlev og i Stjær bakker. Det bliver en smagsprøve på, hvor meget form jeg har nået at få tilbage efter min pause.

Spændende tider!

0 Kommenter

Andet du måske vil kunne lide

Efterlad en besked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.