Hjem Cykling Force Aries Carbon hjelm ankommet til test

Force Aries Carbon hjelm ankommet til test

af Lasse Vad Pedersen

Force Aries Carbon hjelm er ankommet til en snarlig anmeldelse. Det begynder derfor lidt at lugte af forårsfornemmelser, hvis du spørger mig. Der er tale om en high-end letvægtshjelm, der som af navnet fremgår er støbt i carbon. Hvert fald dele af yderskalen, hvor det giver mening. Det er de flinke folk hos cykelgear.dk der har været så venlig at stille herligheden til rådighed, så jeg kan prøve kræfter med den.

De fleste der kender til cykling ved, at carbon giver to klare fordele over traditionelle materialer. For det første er carbon et uhyre stærkt materiale, hvilket er ideelt når man gerne vil gøre cyklens ramme så stærk og solid som mulig. Når formålet er at beskytte det mellem ørene, er denne egenskab fænomenal. Carbon er samtidig ganske let, hvilket er med til at holde vægten nede. Endnu et plus.

Force Aries

Force Aries carbon hjelm. En fræk sag med flot design, store ventillationshuller og aerodynamisk udformning.

Form og stilmæssigt er der kælet for detaljerne. Udformningen af high-end cykelhjelme er altid en balancegang mellem at gøre hjelmen så aerodynamtisk som mulig uden at gå for meget på kompromis med komforten. Spidses og lukkes hjelmen skæres optimalt igennem vinden, men det efterlader sjældent meget plads til god ventilation og man ender nemt med en hjelm, der er ubehagelig indelukket.

I Force Air Carbon er der fundet plads til hele 25 ventilationshuller samtidig med, at airflowet over selve hjelmen sammen med den spidse bagende gør den ganske aerodynamisk. Koblet med insektnet og pude i fronten samt polstring ved hagen er det lykkedes, at skabe en gylden mellemvej mellem de to ønsket funktioner. Hvert fald på papiret.

Om det holder vand i det virkelig liv, er der kun en måde at finde ud af. Jeg glæder mig helt enormt til at prøve kræfter med Force Air Carbon og til at komme ud på landevejene ikke mindst. Lige først skal sneen dog forsvinde, så indtil da er der vist ikke andet at gøre end væbne sig med tålmodighed lidt endnu.

0 Kommenter

Andet du måske vil kunne lide

Efterlad en besked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.