Hjem Cykling Fornuftig påsketræning trods møgvejret

Fornuftig påsketræning trods møgvejret

af Lasse Vad Pedersen

Ferie kan altid være tiltrængt. Det var det hvert fald for mig, og jeg har haft en ganske fortrygende en af slagsen. Tak fordi du spurgte.

Desværre levede vejret ikke op til sidste år, hvor der var tocifret temperaturer, høj solskin og vindstille flere dage. Alligevel blev det til en rigtig fornuftig påsketræning trods møgvejret.

Således blev det til hæderlige 213 km i uge 15, og 144 km i sidste uge. Det er vel faktisk ganske godkendt. Formen er derfor i bedring, selvom der stadig er lang vej til fordomsstyrke. Dagene i påsken blev til tre fornuftige og mellemlange ture. Alle kørt i nogenlunde tørvejr, men med en ganske kraftig blæst. Det var derfor modsat sidste år ikke ren naturfornøjelse, men modbydeligt i modvinden – og sjovt den anden vej. 😉

Der er efterhånden også kun en håndful dage til årets debut, hvad angår officielle cykelløb. Forårsløbet 2017 der afvikles lørdag d. 29 april. 107 km med cirka 1.000 højdemeter. Dermed en væsentlig udfordring at starte sæsonen med og et godt pejlemærke på, om formen er hvor den skal være. Eller om der fortsat skal kæmpes for at blive klar til højsæsonen lige før og efter sommerferien. Med så kort tid tilbage og en nødvendig god restitution op til, er der med andre ord begrænset muligheder for yderligere forbedringer.

Jeg planlægger at tage en enkelt, hård langtur mere og ellers kun lidt let transport til/fra arbejde. Så må det gå som det går.

Hvis man skal støtte sig lidt til matematik og data, ser det faktisk også fornuftigt ud. Ovenstående Fitness & Freshness graf er hentet fra min personlige Stravaprofil. Jeg har ført nævnt fortolkningen af Fitness & Freshness. Så meget skal jeg ikke trætte med denne gang.

Den sorte kurve følger udviklingen i mit fitnessniveau, mens den grå udviklingen i formen. Den korte version er at yderste røde brik til venstre var sidste års deltagelse i Forårsløbet 2016. Ser man tilsvarende på niveauet hvor graferne forventes at være ved deltagelsen i år, er det tæt på samme sted. Så det skulle matematisk set gå tæt på tilsvarende. Nu må vi se 😉

Min målsætning er stadig at deltage i så mange løb, som muligt. Dels fordi det er god motivation for at holde sig igang – og dels fordi det er hamrende sjovt!

0 Kommenter

Andet du måske vil kunne lide

Efterlad en besked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.