I går lancerede Garmin nyeste skud på stammen indenfor cykelcomputere Edge 820, der skal erstatte den efterhånden vældigt gamle og hyperpopulære 810.
Topseriens, Edge 1000 som jeg tidligere har anmeldt, er stadig et godt produkt, men formen er altså en kende klodset, hvilket unægteligt har været en hæmsko for mange. Edge 820 er nemmest at beskrive som et mix mellem Edge 520 og Edge 1000. Den deler det kompakte og smarte design fra Edge 520 – og de mange avancerede funktioner samt fuld svingnavigation fra Edge 1000. Nå ja, og så plus lidt ekstra funktioner, der pt. er helt eksklusive til Edge 820.
På papiret ser det derfor ud som en utrolig stærk lancering, der givetvis nok skal blive Garmins mest populære cykelcomputer. Jeg forventer hvert fald at se Edge 820 på styret af de fleste racercykler inden alt for længe.
At sammenligne alle funktioner på kryds og tværs er en omfangsrig opgave, så har tilladt mig at sortere lidt og fundet de væsentligste forskelle på godt og ondt. Det er udenlukkende skrevet ud fra tekniske specifikationer, og hvad jeg kan læse mig frem til. Jeg har desværre endnu ikke haft mulighed for at have Edge 820 fysisk i hænderne. Men håber at få den til anmeldelse inden længe.
Lad os starte med at se, hvad det er lykkedes Garmin at proppe ind i Edge 820.
Som nævnt er Edge 820 i vid udstrækning det kærlighedsbarn, der kom ud af at parre Edge 520s design og formfaktor med de mange funktioner fra Edge 1000.
Det betyder med andre ord, at du får fuld svingnavigation, fuldt europæisk OSM kort, WiFi, recovery advisor, Cycling Dynamics, Strava live segmenter, live tracking, FTP test, VO2 max estimat, styring af hometrainer med ant+ fe-c understøttelse, mulighed for tilkobling af alskens sensorer og styring af Garmins Varia radar, osv. osv.
Vil du have et indtryk af funktionerne, vil jeg da anbefale at give min anmeldelse af Edge 1000 et besøg.
Men der er faktisk mere endnu. For udover en kopi af funktioner fra 520 og 1000, er der også blevet stoppet nyt ind i det kompakte design. Brugerfladen er blevet redesignet og har fået en grafisk overhaling, så den nu både er lettere at finde rundt i og mere visuelt indbydende.
Det er også blevet til Stress Score, Crash Test detection og en batterispare funktion. De to sidstnævnte virker umiddelbart mest lovende. Crash Test skulle fungerer sådan, at enheden selv opfatter styrt eller påkørsel, og dermed kan opsættes til at sende besked til ønskede pårørende. Det lyder smart, men kræver også at det fungerer uden “falske alarmer”.
Batterisparefunktionen skulle fungerende lig dem, man kender fra sin telefon. Når det er slået til slukkes skærmen, mens data – sensor og GPS – stadig gemmes under trackingen. Kører man efter en rute, skulle man ligeledes stadig få notifikationer ved kommende sving m.fl. Yderligere oplysninger om funktionen er sparsomme, men der skulle være mulighed for at justere på funktionen i indstillingerne.
Endeligt er der tilføjet en helt ny GroupTrack funktion, der giver mulighed for at se venners placering på kortet. Fra starten virker det kun med Edge 820, men Garmin har bekræftet at funktionen senere vil komme til Edge 1000. Om 520 sidenhen også bliver understøttet vides endnu ikke.
Det er absolut en funktion jeg virkelig kan se fremtidsperspektiver i. Det kræver selvfølgelig, at dine venner også er ret godt kørende på gadget siden. Men eftersom cykling er lidt af en udstyrssport, er jeg sikker på det nok skal brede sig.
Som jeg begyndte med indledningsvist ser Garmin Edge 820 virkelig spændende ud. Nogle vil sikkert stadig sværge til den større skærm på Edge 1000. Men for hovedparten af folk vil 820 lokke med de mange funktioner i den kompakte form fra Edge 520.
Det ser ud til, at 810 har fået sig en værdig afløser. I hvert fald på papiret.