Hjem Cykling Gennemført målsætningen om 30km cykling på en time

Gennemført målsætningen om 30km cykling på en time

af Lasse Vad Pedersen

Så lykkedes det at cykle én time med de magiske 30km/t i snit. Fantastisk.

Der skulle ikke gå så længe, siden jeg i sidste uge skrev, at jeg nu nærmede mig målet. Faktisk var det meningen, at jeg ville tage en kortere tur, men benene føltes gode og efter de første km, besluttede jeg mig for at give det et forsøg. Med aftensol, behagelige 17grader og tæt på vindstille var forholdene også ret ideelle.

De første 10km føltes flyvende, og jeg susede af sted ud nordvest ad Viborgvej forbi Tilst og mod Sabro. Stykket her er alene på god, asfalteret cykelsti og indbyder til at race med relativt få lyskryds som alle lykkedes at ramme for grønt. Eneste udfordring er Tilstbakken, der med sine 433m længde og gennemsnitlige 4,3 % stigning er blevet et Garmin Segment. Forsøgte her at holde kadencen oppe og endte med rigtig fornuftige 32km/t og en nuværende 13. plads. (Bevares, der er et tilsvarende fald lige før bakken.. men shyyy).

Ved Sabro drejede jeg af, og måtte kæmpe lidt for at finde en rytme gennem byens stigning. Hvorfor den ikke er blevet lavet til segment, når Tilstbakken med sin nedkørsel lige før er, skal jeg være usagt. For indrømmet det føltes hårdere. De følgende kilometer efter man igen er ude af Sabro med retning mod Søften er fantastisk skønne; små, snoet landeveje igennem og tæt ved skoven. Der køres igen et par højdemeter op gennem yderkanten af Søften by, inden der findes tilbage på cykelstien langs Århusvej/Søftenvej. Der køres her ned af bakke stort set uafbrudt til, man rammer det store motorvejs/indkørselshelvede ved Ikea rundkørslen. Desværre, byder strækket også på en del forhindringer, der kræver opmærksom som cyklist, når veje krydses. Dertil kommer en lille tunnel, man skal igennem for at skifte side af vejen. Alt sammen noget der gør, at snitfarten ryger kritisk ned, der hvor man normalt ellers ville hente en god bid tid.

Jeg valgte at droppe den lige hjemkørsel ad Randersvej til fordel for den mere udfordrende vej forbi Skejby Universitetshospital. Det medførte færre lyskryds, men også en hel del flere sving, skæringer med andre veje og sammenfletninger fra cykelstier og veje. Alt sammen måske en forkert beslutning – for jeg kæmpede virkelig, og var tæt på at miste hele det minut jeg havde i banken efter de første 20km.

Det lykkedes dog, og efter præcist en time havde jeg tilbagelagt 30,03km og var i mål. Fantastisk glad og stolt!

Det betyder også, at jeg skal have lagt en ny målsætning. Jeg havde først overvejet et ambitiøst 35km/t snit på én time, som den mest åbenlyse fortsættelse. Dog føler jeg, at det er lysten efter en længere distance, der trækker mest. 100km er så dejligt et rund tal, og det kan gøres i ens eget tempo. 😉

Challenge accepted!

0 Kommenter

Andet du måske vil kunne lide

Efterlad en besked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.