Hjem Cykling Halvanden uge til Coast2Coast Jylland

Halvanden uge til Coast2Coast Jylland

af Lasse Vad Pedersen

Der er efterhånden kun halvanden uge til Coast2Coast Jylland løber af stablen, hvilket bliver mit til dato absolut længste cykelløb. Informationmails begynder så småt at tikke ind i mailboksen, så det er ved at være tæt på. Jeg både glæder mig, men kan også begynde at mærke spændingen i kroppen stige. Jeg havde en en fantastisk forsommer i april og maj, hvor jeg virkelig fik en masse kilometer i benene. Slutningen af juni og juli har dog mere eller mindre regnet væk.

Selvfølgelig er det blevet til cykelture og en masse træning, men specielt de sidste to-tre uger er jeg gået lidt ned i kadence, so to speak.

190+ km er virkelig langt. Virkelig, virkelig langt. Det er ikke mindst længe at sidde på sadlen. Jeg har derfor den sidste tid brugt mine træninger til at variere min siddeposition og håndplacering en del. Det hjælper alt sammen. Desuden har jeg lidt ufrivilligt fået en del træning i aerokørsel ved modvind. For hold nu kæft, hvor har det bare blæst, blæst og blæst mange gange den seneste tid.

Det betyder dog ikke, at jeg er indifferent mellem med- og modvind på dagen. For 190 kilometers modvind lyder ikke som noget man ønsker sig – uanset træningsniveau.

Jeg har tilmeldt mig inkl. bustransport, som arrangørene også har sørget for. Super god stil. Jeg er sikker på, vi er mange fra Aarhus og omegn, der ellers ikke ville tilmelde os. Så kadeau for den beslutning. Grundet det lange løb starter løbet allerede fra Søndervig mellem kl. 9 og 10 alt efter hvilken startgruppe, man deltager i. Jo hurtigere, jo senere kan du få lov at komme af sted.

Uanset betyder det dog stadig, at bustransporten fra Aarhus foregår allerede kl. 5:45. Det bliver sgu bogstaveligt talt en lang dag.

Som skrevet før er selve løbet faktisk et decideret hygge-motionsløb. Sådan brandes og markedsføres det – og med god grund. De første 100 km køres med masterstart i en af de grupper, man vælger først alt efter ønsket gennemsnitshastighed. Der kan vælges 24, 26, 28 og 30 km/t. Så ikke meget ræs over det. Der opfordres da også til at få hyggesnakket på turen.

Efter de 100 km er der stort depot. Der serveres sandwich, rugbrødsmadder, energidrik, vand, sodavand, kaffe og kage. Det er faktisk også først her, at selve løbet og tidstagningen egentlig starter. Herfra er der 90 kilometers ræs over et noget mere kuperet landskab.

Jeg er lidt usikker på ambitionerne for den del af løbet. Selvfølgelig skal den have gas, men hvor meget overskud der er i benene, om jeg finder en god gruppe at køre i eller ender solo et sted, hvordan vinden er og dagsformen – ja, det vil jo altså først vise sig d. 19 august.

På en lille sidebemærkning afholdes Marselis Cykelløbet 2017 weekenden efter. Sølle 80 kilometer på en relativ flad rute og med mange deltagere. Hvis benene er til det, så bliver det formentlig årets hurtigste løb.

0 Kommenter

Andet du måske vil kunne lide

Efterlad en besked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.