Hjem Cykling Morgenstund har guld i mund – 100 km cykling til Ebeltoft

Morgenstund har guld i mund – 100 km cykling til Ebeltoft

af Lasse Vad Pedersen

Det er ikke længe siden, at jeg for første gang stiftede bekendtskab med 100 km på cyklen. Siden har jeg gentaget succesen to gange. Senest direkte fra morgenstunden søndag ved solopgang, hvor jeg besluttede mig for at prøve en ukendt rute. En klassisk ud-og-hjem på Djursland med slut-destination ved Fregatten Jylland i Ebeltoft.

Weekendens planer var for en gang skyld tomme, og jeg besluttede derfor at gå tidligt i seng lørdag så jeg kunne være klar ved solopgang. Tanken om at race på landevejene, mens solen stod op virkede som en vidunderlig naturskøn oplevelse. Så sagt så gjort.

Solopgang over Aarhus

Klar, parat, start. Solopgang over Aarhus.

Kl. 4:45 bippede alarmen – det krævede en del vilje at komme op og i tøjet, men ikke desto mindre lykkedes det. Jeg havde på forhånd kodet ruten ind på cykelcomputeren, så det var blot at proppe proviant bag på trøjen og komme af sted. På vej ned fra opgangen mødte jeg et par fulde naboer, der så noget forvirret ud over, man kunne være på vej ud nu… De lignede nu også mest nogle, der var på vej i seng 😉

Allerede fra jeg klikkede mig i pedalerne, stod det klart, at det ville blive en fantastisk tur. Benene virkede fra første tråd friske, humøret var højt og omgivelserne ligeså fantastiske som forventede. Solen var på vej op og lyset fantastisk. Skyndte mig hurtigst muligt ud gennem Aarhus’ bymidte – hvor eneste andre på vejene var det hav af taxaer, der susede rundt og samlede folk op på vej fra nattelivet. En ret sjov oplevelse.

Valgte den normalt meget trafikkerede Grengåvej ud af byen med cykelsti hele vejen. Forbi Skødstrup og rutens første lange bakke mod Løgten. Endelig rigtigt ude af byen. Herefter drejede jeg øst på mod Djursland og kom for første gang ned til vandet.

Naturskønne opgivelser ved Rønde

Naturskønne omgivelser på turen til Ebeltoft.

Der var stadig meget dødt på vejene, idet jeg susede videre mod Rønde og næste større stigning op gennem byen.

Øde landeveje om morgenen.

Øde landeveje og cykelstier så langt øjet rækker. Wellness for sjælen.

Lige ved udkanten af byen drejer ruten igen sydøst, og det er tid til at køre ind gennem landet i et øjeblik. Det er umiddelbart rutens mindst attraktive stykke. Man når dog ikke at kede sig for dræberbakken nærmer sig med hastige tråd. Midtvejs inden man når ud til kysten igen tårner den sig op. Startende ved indgangen til den lille by Grønfelt fortsætter og fortsætter den bare. En god portion syre i benene er “glæden” dog ovre, og man kan race tilsvarende nedaf bakke igennem Femmøller til kysten og Lyngsbæk strand. De sidste 8 kilometer til Ebeltoft foregår langs kysten, og man kan se ind til byen hele vejen. En på alle måder skøn strækning.

Fregatten Jylland i Ebeltoft.

Destination: Fregatten Jylland ved Ebeltoft.

Klokken lidt i syv drejede jeg ind på parkeringspladsen ved Fregatten Jylland til en lille hvilepause og lidt proviant.

Udsigt over Ebeltoft Vig

Et lille hvil med udsigt til Ebeltoft Vig blev det til.

Snithastigheden lå lige under 32 km/t, hvilket var rigtig fornuftigt, men også svært at holde på tilbagevejen. Jeg satte mig dog tilbage i sadlen med oprejst pande og målsætningen om at forsøge efter bedste evne.

Yderligere 50 km senere måtte jeg dog erkende, at det ikke helt var lykkedes. Lidt over 30 km/t var det blevet til med en lidt tiltagende vind. Helt godkendt. Da jeg således klikkede mig ud af pedalerne efter 3 timer og 12 minutter i sadlen, var det med en ny bedste tid på de 100 km. 31,2 km/t i snit. Meget tilfredsstillende.

Alt i alt en herlig tur i fantastiske omgivelser. Jeg må dog også indrømme, at “ud-og-hjem” ruter altså bare er mere kedelige end rundture som jeg almindeligvis forsøger at sigte efter. Det har ikke ændret sig efter denne tur.

2 Kommentarer

Andet du måske vil kunne lide

2 Kommentarer

En fantastisk træningsuge : Et skridt foran – en løbeblog August 24, 2015 - 12:28 pm

[…] Fredag var benene godt trætte, og de fik sig en velfortjent hviledag. Vejret skulle blive eminent igennem weekenden, så valgte at sætte alarmen tidligt til lørdag morgen og komme af sted til solopgangen. Et lille eksperiment jeg tidligere har prøvet – sidst til min langtur til Fregatten Jylland i Ebeltoft. […]

Svar
En fantastisk træningsuge October 13, 2015 - 9:02 am

[…] Morgenstund har guld i mund – 100 km cykling til Ebeltoft […]

Svar

Efterlad en besked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.