Hjem Cykling På tur i de skønne efterårsomgivelser

På tur i de skønne efterårsomgivelser

af Lasse Vad Pedersen

Det er blevet sæson for at tage racercyklen på tur i de skønne efterårsomgivelser og farver, der bryder landskabet. Jeg udnyttede derfor, at der var et par dage med solskin og tog et par ture rundt på landevejene.

Det føltes som alt for længe siden, så formen var måske ikke helt der, hvor jeg havde håbet. Men jeg giver nu også blæsten en del af skylden for det lidt tvivlsomme pace. Jeg var lidt blank på ruter, og valgte derfor at prøve kræfter med noget nyt. Fandt 65 kilometers ruten i Aarhus Rundts cykelløbet på GPSies.com og fik den eksportede over på Garmin Edge 1000.

Få minutter senere var den klar på cykelcomputeren, og jeg blev guidet rundt med fuldstændig navigation på skærmen undervejs. Det er nu fantastisk smart og en nem måde at prøve kræfter med nye ruter uden at fotografisk skulle memorere ruter eller skrive alenlange køreinstrukser ned og have med sig.

Selve ruten foregår primært på de små landeveje omkring midt- og østjylland. Startende fra Aarhus C og mod vest bevæger man sig svagt stigende de første par kilometer. Ruten slår en lille løkke over Borum, Herskind, Skovby og tilbage til Harlev. Man passerer igennem det smukke område ved Aarhus Aadal Golf Club og sætter herefter snuden mod Mårslet. Her gælder det om, at samle kræfter, inden man rammer stigningen ved Fulden Byvej.

Den næste og absolut største stigning på hele ruten kommer ikke længe efter bunden af Giber Å. Stigningen er todelt først op til Moesgaard Museum, hvorefter ruten igen flader ud kort tid, inden den igen stiger til Søsterhøj antennen. I alt knap 2 km med en gennemsnitlig stigning på 5 %. Det lyder ikke af meget – men særligt to steder er stigningen ganske kraftig.

Herefter kan man trille sig hjem igennem Marselisborg skov. En flot men også moderat krævende rute.

Længe leve teknik!

0 Kommenter

Andet du måske vil kunne lide

Efterlad en besked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.