Hjem Cykling Sommerlig cykeltur ved Randers fjord

Sommerlig cykeltur ved Randers fjord

af Lasse Vad Pedersen

Endelig steg temperaturen og jeg fik taget mig en fantastisk sommerlig cykeltur ved Randers fjord. De gamle var taget et smut i sommerhus, hvilket gav en perfekt anledning til en ud-og-hjem destination.

Om fredagen var jeg til et ganske hyggeligt afdelingsarrangement med arbejdet. Tivoli friheden lagde plads til, og TV2 spillede op. Desværre var vejret lidt so-so, men det var nu en succes uanset. Det betød dog også, at jeg ikke kom så tidligt af sted, som jeg gerne ville.

Klokken 12 stod jeg dog klar med nogen og 60 kilometer foran mig. Der er noget befriende og mentalt tilfredsstillende ved at køre ud-og-hjem ruter. Særligt spændende når det er delvist totalt ukendt territorium. Umiddelbart var der to omlagte ruter til Skallehusene v. Udbyhøj. Den ene igennem Randers og langs den vestlige side af fjorden. Den anden langt mere spændende på kanten af Djursland og endelig med lille kabelfærge henover fjorden.

Naturligvis ikke et svært valg!

Vinden var for en gang skyld ikke fra vest, men fra nord så turen derud foregik i et roligt tempo. Overraskende nok var det også voldsomt fladt. Har tit kørt på selve Djursland, hvor der såmen er bakker nok. Men lige på kanten var det mere end mindre fladt efter Aarhus og helt derud. Egentlig behageligt nok.

Banestien er lige så langt øjet rækker.

Et par kilometer syd for Auning og helt til Allingåbro foregik ruten via banestien. Asfalteret og lækker stykke, der i sandhed er lineal lige og fladt. Ganske sjovt at prøve, men for fremtiden på de kanter vil jeg nok vælge de lidt mere varierende landeveje i stedet. Lider man under monotoni er det hvert fald ikke lykken.

Efter Allingåbro åbnede landskabet sig mere op. Trafikken blev lettere og naturen endnu smukkere. Et særdeles vidunderligt område der absolut kan anbefales. Sommersolen gjorde det kun ekstra perfekt.

Jeg nød de sidste kilometer ned mod Udbyhøj og kabelfærgen.

Alene til færgen.

Jeg fik fornøjelsen af færgen for mig selv mod nord. Det siger dog ikke så meget. For selve turen tager 2 minutter og sejler hele tiden, men sjovt ikke desto mindre. Den eneste lille anke er faktisk, det er svært at nå at forevige situationen på billede – inden turen er slut 😉

Efter overfarten var der kun 3 kilometer til jeg ankom til en sand lille perle af et sommerhusområde. I alt 66 kilometer med en moderat snitfart på 28,4 km/t.

Udsigten fra sommerhuset fejlede intet – på godt jysk.

Perfekt, isoleret med en vidunderlig udsigt. Absolut ikke udelukket at besøge igen en gang ved lejlighed.

Tog et par timers afslapning i solen og fik tanket op, inden det atter var tid til at vende næsen mod Aarhus. I aftensolen og med let medvind hjem var der lagt op til en om muligt endnu bedre tur hjem. Og det skulle da også vise sig at blive to timer i cykelnirvana.

Motoren var slukket over overfarten – bare rolig. 😉

Anden gang var jeg mere vågen og nåede at tage et lille stemningsbillede fra overfarten. Sommer i Danmark kan være idyllisk.

Vinden var med mig særligt de første 20 kilometer på ruten. Det gik rigtig fornuftigt med snitfart et stykke over 35 km/t. Herefter vendte vinden over i sidevind, ligesom jeg også blev en anelse træt og måtte sænke farten. Besluttede mig for at justere forventningerne en smule og nyde turen.

Få skyer på himlen, 22-23 grader og delvis medvind. Lykke!

Banestien var om muligt endnu pænere på turen hjem. Selvom den ikke var blevet mere varieret…

Lidt i 21 var jeg tilbage i Aarhus igen. Det nye, og evigt voksende Aarhus Ø område gør sig nu i al beskedenhed også ret godt en sommeraften i Juli.

Lettere træt og sulten ankom jeg hjem efter fan-fucking-tastiske 133 kilometer. Turen hjem var gået godt med en snitfart på 32,4 km/t. Desværre lige 1½ minut over 2 timers grænsen, men pyt…

I det hele taget har jeg her dagen derpå svært ved at komme på en bedre måde at bruge sin lørdag på!

0 Kommenter

Andet du måske vil kunne lide

Efterlad en besked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.