Hjem Cykling Tæt på ideel træning før Forårsløbet 2016

Tæt på ideel træning før Forårsløbet 2016

af Lasse Vad Pedersen

Der er nu kun knap en uge til, at Forårsløbet 2016 ved Hornsyld løber af stablen lørdag d. 30 april og nøj hvor jeg glæder mig. Der er absolut ingen stilhed før stormen for min træning har fortsat i højeste gear i de sidste to uger.

Faktisk er det i den forgangne uge blevet til to rigtig gode, lange ture på raceren. I onsdags tog jeg direkte fra arbejde og ud på Aarhus Rundts røde 91 km rute med et ganske kuperet terræn. Det er aldrig rigtigt ideelt at cykle efter arbejde, men nu hvor aftenerne bliver længere og temperaturene stiger kan det gå an. En egentlig rigtig sommeraften var det dog ikke, og selvom det endte med at blive en kølig affære, var det en udbytterig omgang træning.

Ruten var fantastisk og gav flere gange sved på panden. Særligt Stjær bakker, Stilling Sø op til resturanten, Præstevejen ved Vitved samt Bjergvejen ved Skanderborg sø er et par hårde stigninger. Måske sortsnak for de fleste læsere, men lokale vil nu nok nikke anerkendende til dem.

Turen blev kørt alene med lidt over 29 km/t i snit, hvilket jeg tidspunktet på dagen, rutens beskaffenhed og højdemeter taget i betragtning er ret godt tilfreds med. Samtidig også med det in mente, at jeg ikke kørte mig helt ud.

Det skulle vise sig at være fornuftigt disponeret. Allerede to dage senere på fredagens Store Bededag var jeg nemlig i sadlen igen. Ruten var sat stik nord mod Djursland og hvilken oplevelse. Vejret var atter engang med mig – og solen skinnede stort set konstant fra jeg forlod lejlighed til jeg var hjemme igen.

2016-04-22_115501

Fulgte begge sider af E45 på vej nordpå, inden jeg omkring Hadsten drejede af. Herfra gik det på naturens egen racerbane, Djursland, øst på med vinden i ryggen og et kæmpe smil på læben. Djursland er fantastisk! Lange bløde kurver, bakker og øde asfalt der bare venter på, man giver den gas.

2016-04-22_123523 2016-04-22_123621

Nær Ryomgaard var benene ved at være trætte, mærket efter den hårde bakketræning om onsdagen, og jeg besluttede at dreje hjemad. Hvilken bedre måde end at følge Kalø Vig hjemad langs vandet? Eminent. Intet mindre.

2016-04-22_140308

110 km blev det til et stykke over 30 i snit – omend der dog var en del pauser undervejs. Primært for at tage lidt billeder. Helt godkendt præstation og med en skøn dag på cyklen.

Jeg brugte lørdagen på at trille roligt rundt om Brabrand Sø en halv times tid for at holde benene igang og få den værste opkobling af affaldsstoffer ud af benene. Målsætningen var at holde intensiteten og belastningen helt nede, hvilket lykkedes fint med en gns. HRR på lige under 50 %.

Nu går jeg i faktisk restitution med kun en enkelt kort og lavintens trilletur midt på ugen, inden det går løs på lørdag. Jeg kan hvert fald med ro i sindet vide, at kroppen er fit for fight og klar – så krydser jeg bare fingre for, at vejret holder tørt.

Hvad angår ambitionen for selve løbet, så er det mig endnu lidt uklart, hvad jeg kan forvente. Der er flere højdemeter end jeg er vant til og ruten er moderat teknisk så vidt jeg kan læse mig frem til. Sammen med et ret begrænset deltagerfelt, så muligheden for optimal hastighed i et større felt er også minimeret. Det skal dog ikke være nogen undskyldning – uanset så er tanken at betragte løbet som en formtest. Med al den smerte og syre i benene det indebærer!

Jeg glæder mig hvert fald!

1 Kommenter

Andet du måske vil kunne lide

1 Kommenter

Godt nytår - Status for 2016 i tal og forventninger til 2017 December 31, 2016 - 10:17 am

[…] Efter to måneder først på året, hvor jeg holdte cyklen indendørs og brugte min BKool Pro hjemmetræner kom jeg endelig ud først på marts. Allerede i april var vejret fantastisk, og jeg fik rigtig mange gode, lange, hårde træninger i benene. […]

Svar

Efterlad en besked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.