Hjem Cykling Tilmeldt Coast2Coast Jylland 2017

Tilmeldt Coast2Coast Jylland 2017

af Lasse Vad Pedersen

Coast2Coast Jylland 2017 eller ‘Danmarks hyggeligste cykelløb’ som folkene bag arrangementet beskriver løbet. Det er lidt af et statement, men med ialt 190 km rute og heraf 100 bag masterstart bliver der rig mulighed for at prøve det af, når det går løs d. 19 august.

Det bliver uden tvivl min hidtil største udfordring som cyklist. De 190 kilometer er et godt stykke over den nuværende rekord på 140 km ved Marselis Cykelløbet 2016. Ganske vist er fokus ikke på at køre den bedste tid, men at få en god og hyggelig cykeloplevelse på tværs af Jylland. Men jeg vil nu alligevel blive forundret, hvis jeg ikke lider godt og grundigt når målstrengen nærmer sig.

Coast2Coast Jylland – 190 kilometer rå cykelhygge

Som navnet antyder går ruten fra den jyske vestkyst, tværs henover den jyske højderyg og slutter ved Aarhus-banen. Er man en smule kendt med den jyske geografi vil man formentlig tænke, at ruten starter let og uden besvær med fladt landskab – men ender med en del heftige stigninger. 1.500 højdemeter bliver det til, når man triller indover målstrengen. Men mon ikke, der kunne blive lidt vestenvind til at hjælpe en? Jeg krydser hvert fald fingre.

Ruten fra Søndervig til Aarhus. Foto: coast2coastjylland.dk

De første 100 kilometer køres med masterstart, hvor det ikke er tilladt at overhale og dermed træffe farten op. Desuden har jeg tilmeldt mig en relativ langsom startgruppe (forventet 28km/t). Jeg regner derfor med, at der bliver rigtig god tid til at trille roligt igennem det jyske og få en god snak med de øvrige deltagere. Cirka midtvejs på turen mellem Herning og Silkeborg, nærmere betegnet Hjøllund, er depot nummer to. Efter planen er der her fælles pause – inden løbet for alvor sættes i gang.

Løbet gives frit efter Hjøllund

Minimum 20 minutter efter første gruppe er ankommet vil første gruppe blive sendt videre. Herefter følger næste gruppe med 5 min intervaller indtil alle er kommet af sted igen. Man vælger selv hvilken gruppe man starter i. En smart lille detalje der gør, at hvis man er frisk og bare gerne vil hurtigt af sted kan komme det. Syrer benene til og er ømme, kan man omvendt få sig et lidt længere hvil.

Løbet gives frit og de sidste 91 kilometer køre man i sit eget tempo i den gruppe, man har valgt. På denne del af ruten er der markant flere stejle stigninger og højdemeter, der skal forceres. Ved 150 kilometermærket ankommer man Danmarks Højeste Depot ved Ejer Bavnehøj. En hård nok stigning i sig selv, men efter adskillige timer i benene skal det nok blive ekstra anstrengende.

Højdeprofilen fra Coast2Coast Jylland. Ingen tvivl om at terrænet er mere udfordrende på sidste halvdel. Temmelig tarveligt når man i forvejen er træt.

Turen snor sig herefter syd om Skanderborg Sø og henover flere, flotte områder hvor jeg tit selv cykler. Den legendariske Bjergvej op mod Hvolbæk og til Virring er selvfølgelig også med til at give ekstra trætte ben. Sidste depot er i min hjemstavn Solbjerg. Inden man rammer målstrengen, skal man dog lige et smut forbi Moesgård museum og bakkerne igennem skoven.

Billetsalget er åbnet, og der er i skrivende stund 568 andre cykeltosser foruden mig, der tager udfordringen op. Jeg har en smule ærefrygt – men glæder mig!

0 Kommenter

Andet du måske vil kunne lide

Efterlad en besked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.