Tilmeldt Marselis Cykelløbet 2015

Jeg har netop tilmeldt mig 100 km ruten til Marselis Cykelløbet 2015, som bliver første gang, jeg prøver kræfter med et officielt landevejsløb. Løbet køres lørdag d. 29 August kl. 9.00 fra Tangkrogen i Aarhus C. Om jeg er spændt? Helt vildt!

At det netop blev dette motionsløb, der skal danne rammen om min debut på raceren er der flere årsager til:

For det første er det en nem rute. Foruden selve starten der køres fra havniveau og op ad den lange bakke via Oddervej, er det minimalt med store stigninger på ruten. Langt hovedparten foregår i moderat terræn og med begrænset op- og nedkørsler. Særligt den sidste halvdel foregår i hovedtræk langs kysten, og er derfor flad som en pandekage. Det giver alt andet lige en noget lettere første debut, hvor koncentrationen kan være på erfaringerne og selve oplevelsen, og ikke bare dét at kæmpe for at gennemføre.

Den anden hovedårsag til valget af dette løb er, at jeg allerede tidligere har stiftet bekendtskab med ruten før i min egen solotræning. Jeg kender med andre ord rutens beskaffenhed og ved derfor, hvor vejene er smalle, ujævne eller teknisk svære. Det giver en vis tryghed, når jeg i slutningen af måneden ruller ud på ruten.

Den tredje og sidste årsag skyldes gruppepres. En god kollega har planlagt at køre ruten, og har de sidste måneder adskillige gange spurgt ind til, om jeg ikke skal med. Endeligt er der selvfølgelig også et lille logistisk hensyn, hvor Marselis Cykelløbet bare er placeret rigtig godt i forhold til min egen bopæl.

Selve målsætningen for løbet er klart – erfaring og en god oplevelse. Jeg skal have noget erfaring med landevejsløb – specielt det at køre i et større felt. Og endeligt skal jeg selvfølgelig glæde mig over den oplevelse det alt andet lige må være. I forhold til resultaterne har jeg ingen målsætning sat. Det er sekundært – jeg forventer derfor nok bare at rulle mig igennem ruten i et overkommeligt tempo, men uden forventning om rekorder.

Jeg vil dog alligevel forsøge at skærme formen de kommende tre uger, så jeg får et så let og ubesværligt løb som muligt. Det betyder konkret, at jeg vil forsøge at fortsætte min positive træningsudvikling på cyklen, og krydrer den med lidt bedre og sundere kost igen. Forhåbentlig kan jeg lige nå at skære 1½-2 kg af vægten inden da.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.