Hjem Fitness Januar afsluttes med velfortjent hvileuge

Januar afsluttes med velfortjent hvileuge

af Lasse Vad Pedersen

Efter nu tre uger med fortsat progression og forøget træningsmængde uge efter uge, afsluttes Januar med en velfortjent hvileuge. Sidste uge stod den på 8,5 time totalt.

Heraf 85 % i enten z1-z2 og det sidste i z3 med få sekunder i z4 eller derover. Fuldstændig efter planen har jeg altså bygget base, men ikke belastet kroppen yderligere ved at tilføje intervaller.

Ugens langtur køres fortsat enten lørdag eller søndag, alt efter hvad der passer bedst i mit humør. I sidste uge var det lørdag hvor det blev til hæderlige 3 timer og 15minutter. Det bygger jeg naturligvis stadigvæk på løbende. Planen er i første omgang at komme op omkring 4½-5 timer. Forhåbentlig ved den tid hvor stuen og hometraineren kan erstattes af det spæde forår og jeg kan komme udenfor.

Den sidste uge i Januar bliver 100 % z1-z2 med fokus på roligt tråd og korte træningsdage. Jeg skal have noget træthed ud af benene, inden Februar står for døren, og jeg kickstarter med et intervalsession hver uge. Planen er ca. 4 timer i alt. Så forventlige ikke meget at rapportere på.

De første intervaller bliver stadigvæk “kun” steady-state omkring 90-95 % af FTP. Så ikke et super hårdt sæt, men afgjort mere belastning end indtil videre. Det er tanken, at jeg starter med ca. 4×8 minutters sæt med halv hvil imellem. Varigheden skrues løbende op – så jeg slutter Februar med fx 4x12minutter.

På vægtfronten nyder jeg godt af Hvid Januar og højt motivationsniveau. Det er også vigtigt, da jeg aldrig har været tungere. Så uden at sige for meget, gør det intet at komme af med nogle kilo – jeg kan sagtens tåle det.

0 Kommenter

Andet du måske vil kunne lide

Efterlad en besked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.