Hjem Fitness Kort update på fitness projektet: 3 måneder er gået

Kort update på fitness projektet: 3 måneder er gået

af Lasse Vad Pedersen

Aloha! En kort update på fitness projektet, der nu har kørt i de første tre måneder siden oktober. Selvom det på en måde er længe, er der fortsat lang tid tilbage. Jeg havde en plan om at jeg i her på bagsiden af nytåret, ville følge lidt mere op løbende. Men lad mig alligevel bruge lidt tid på at resumere, hvordan det er gået det sidste kvartal.

Det ambitiøse mål var 20 kg på 200 dage. Det må jeg nok indrømme bliver svært, men mindre kan selvfølgelig også gøre det. Særligt hvis jeg lykkedes med en god formfremgang.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at særligt december har været svær. Jeg har levet for godt. Spist for meget ude, og været i for festlige lag med de våde drikkevare til diverse arrangementer. December har derfor stået mere eller mindre stille på vægtformen. Heldigvis har jeg på motionsfronten dog fået startet en god rutine med regelmæssig træning igen. 130-140 km om ugen på hjemmetræneren henover julemåneden er faktisk ok.

Jeg har forsømt lidt at lave en egentlig fitness test ved begyndelsen af programmet, men har en nogenlunde idé om niveauet. Mit umiddelbare indtryk er, at jeg har flyttet mig en del allerede.

Watttræning er bare skide effektivt. Planen er derfor naturligvis også at fortsætte den gode stime her i januar. Jeg elsker de mange muligheder på Zwift – alt efter hvad dagens ambition for træningen er. Skal der fokuseres på én særlig type træning med predefinerede workouts, måske et roligt grupperide i et lavt tempo for at socialisere – eller give den fuld gas i et egentlig race.

Uanset hvad er der masser af muligheder.

Resultaterne efter de første tre måneder:

  • Tabt 6,5 kg siden 1. oktober, dvs. efter 14 uger så godt og vel. December har ligget stille, hvilket resultatet bærer noget præg af.
  • Fået oparbejdet en vis kondition igen.
  • Cyklet 99 km om ugen i gennemsnit. Dog haft et dyk midt i november. December og start januar er dog i en opadgående formkurve.
  • Spist og drukket som et svin i december.

Januar er som nævnt hvid igen i år, dvs. uden alkohol. Derudover forsøger jeg at holde snuden i sporet kostmæssigt. Så mon ikke der kan drysse lidt kg af kampvægten i løbet af den kommende tid. Det vil afgjort være godt for den kommende sæsons fart på raceren, når vi kommer så langt!

0 Kommenter

Andet du måske vil kunne lide

Efterlad en besked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.