Hjem Fitness Lejligheden fyldt op med gadgets og grej

Lejligheden fyldt op med gadgets og grej

af Lasse Vad Pedersen

Lejligheden er ved at være godt fyldt op med gadgets og grej, der bare venter på at komme på testbænken og blive prøvet af. Nogle ting er gamle kendinge, som jeg tidligere har nævnt ligger til anmeldelse, mens der også er kommet et par nye til henover julen. Syntes derfor tiden var inde til at give en lille status på, hvad jeg egentlig roder med.

Sikke en masse.

Øverst til venstre: Continental Grand Prix 4000s ii dæk, Garmin Varia radar, Garmin Forerunner 735XT, Jabra sport wireless + headset og papæsken det hele står på Coros Linx smarthelmet.

Nederst til venstre: Garmin Index badevægt, Castelli Velocissimo bib shorts og Scott Perform HY 6 rygsæk.

Puha, sikke en masse.

Continental GP4000s ii er mine foretrukne all-round dæk til racercyklen. Jeg har valgt 25mm fremfor 23, da de giver mulighed for lidt lavere dæktryk og bedre komfort. Jeg kørte stort set hele 2016 sæsonen på dem med rigtig gode erfaringer og uden særligt mange punkteringer. Det er ikke uden grund et af verdens mest populære dæk blandt motionister og professionelle.

Garmin Varia er noget så specielt som en cykelradar. Der er tale om en intelligent baglygte, der scanner for køretøjer, der nærmer sig bagfra og advarer cyklisten på forhånd. I praksis kobles radaren sammen med en anden enhed – fx min Garmin Edge 1000 eller Forerunner 735XT GPS ur – og bagfrakommende billister vises på skærmen.

Garmin Forerunner 735XT er et multisports/triatlonur spækket med funktioner i et kompakt og hverdagsvenligt design. Jeg er allerede godt i gang med anmeldelsen.

Jabra Sport wireless+ er et trådløst headset målrettet aktiv livsstil og træning. Fokus er komfort, robusthed og ikke mindst lydkvalitet der er værd at høre på. Et spændende produkt som jeg glæder mig enormt til at afprøve ude i den virkelige verden, hvor regn, slud, vind og vejr rigtig kan sætte det på prøve.

Coros Linx smarthelmet er måske produktet, jeg glæder mig mest til. Coros Linx er oprindeligt et kickstarter projekt, der hurtigt fik en del bevågenhed i cykelkredse. Det er der flere gode grunde til. De fleste af os har formentlig gjort os overvejelser om, det er sikkert at cykle med musik i ørene, når vi træner. Musik kan mange ting og er et rigtig godt værktøj til at træne med – både af hensyn til at holde kadence, motivation eller presse sig selv ekstra. Men når man lukker musikken ind, fjerner man samtidig en væsentlig del af lyden fra omgivelserne.

Det løser Coros Linx smarthelmet. Hjelmen forbindes via Bluetooth til ens smartphone, hvorefter musik, navigationsvejledning eller telefonsamtaler kommer fra små pads på helmens stropper. Lydbølgerne konverteres til vibrationerne der leveres gennem øverste kindben. Altså henover trommehinden og dermed giver fri passage til omgivelserne, så bilstøj, fuglefløjt og den slags stadig kan høres.

Læg dertil en strategisk smart placeret mikrofon, der er skærmet for vindstøj, fikst design, lav vægt og automatisk stødgenkendelse som kan alarmere venner og familie, hvis du vælter – ja, så har du faktisk Coros Linx.

Det lyder næsten for godt til at være sandt, så ingen tvivl om, jeg glæder mig til at komme ud på landevejen med den!

Badevægten Garmin Index har jeg før skrevet et par ord om. Den har efterhånden været i lejligheden en god rum tid, og jeg er så småt ved at være klar til anmeldelsen. Stay tuned!

Castelli Velocissimo er noget nær det ypperste indenfor bib shorts. Et par gode bib shorts er uundværlige for enhver, der bruger cyklen til andet end en tur til bageren i ny og næ. Om det så er mærbart bedre end hvad jeg er vant til eller mest mærkesnobberi må tiden vise. Det skal uden tvivl blive interessant.

Endeligt er der Scott Perform HY 6 rygsækken. Jeg har længe haft brug for en bedre rygsæk til at transportere mit grej i end min nuværende. Det er altid et spørgsmål om kompromis mellem rummelighed, komfort, materialer og pris.

Noget kunne tyde på, jeg får travlt med at skrive anmeldelser henover den kommende tid. 😉

2 Kommentarer

Andet du måske vil kunne lide

2 Kommentarer

Kim Munch January 17, 2017 - 3:47 am

Jeg er spændt på din test af Garmin Varia radar, fik den i julegave, og har været ude på et par ture, den fungere bare 👍

Svar
Lasse Vad Pedersen January 17, 2017 - 7:45 am

Hej Kim,

Jeg glæder mig også rigtig meget til at få prøvet den af. Al ære til Garmin for at gøre noget så usexet som sikkerhed spændende. Det fortjener hyldest i min bog. Godt at høre du er glad for din.

Svar

Efterlad en besked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.