Hjem Fitness Tour de Zwift 2020 er afsluttet og en kort vinterferie

Tour de Zwift 2020 er afsluttet og en kort vinterferie

af Lasse Vad Pedersen

Tiden flyver. Tour de Zwift 2020 som jeg har deltaget i er afsluttet med stil. Jeg har knoklet på i uge 6 og 7 med fortsat at øge min træningsmængde og nå ja, så fik jeg da også holdt en kort lille vinterferie.

Tour de Zwift 2020 afsluttet med maner

Uge 6 blev der kørt rigtig hårdt på. Først stod den på Tour de Zwifts 6. etape. Richmonds UCI rute. To omgange. Egentlig en flad profil lige indtil tre små korte, men stejle punches hiver vejret ud af enhver, der forsøger at gøre sig til. Det blev præcist så hårdt som frygtet. Høj puls der bare blev højere og højere for hver kilometer. Nuvel, det gik.

Efter en kort hviledag, stod den på tourens 7 etape.

Omgivelserne var de kønne, men kuperet Harrogate Yorksire rute. Bakkerne er aldrig super stejle, men de er mange og lange nok til at nive. Specielt når de kommer i rap efter hinanden. Igen, og igen, og igen. Jeg tog udfordringen op og kørte hårdt på over de to værste stigninger – som VO2 max træning. De resterende bakker fik beskedne z3.

Umiddelbart overkomne 40 km, men med 700hm alligevel en mundfuld.

Det var dog alt for Tour de Zwift. Som altid et godt bekendskab, hvor der bliver kørt hårdt. Og hvor de altid mange deltagere hjælper på at holde dampen oppe.

Zwift Gran Fondo – helt død før 400højdemeter stigning

Som om det ikke var nok at gennemføre Tour de Zwift, så tog jeg også ugens langtur et nyk op i intensitet i uge 6. Den månedlige Zwift Gran Fondo lå om søndagen.

Der køres en fast rute. Lige knap 100 kilometer med godt 1200 højdemeter. De første 50 kilometer er semikuperet. En del relativ korte bakker, hvor mange kan flyves henover. Dog også et par enkelte der kræver 2-8 minutters koncentrationen og seriøs effort. Dernæst er der 40 kilometer flade, hvor alle mentalt bare glæder sig til det hele er overstået.

Der er bare et lille men.

Det faktum, at vi skal over Watopias EPIC KOM. 9,4km stigende med 4 % i snit. Lang. Rigtig lang. Den flader næsten på toppen for så at stige igen mere hidsigt. Ligesom den også stiger mere end de 4 % i starten.

Jeg var helt død, da jeg efter 90 km nåede foden af bakken. Havde kørt over evne og sad med rigtig langt fremme. Måtte desværre se hele min gruppen forsvinde ud i horisonten og lade mig overhale en del bagfra.

Kom dog over. Tiden? Ca. 5 minutter bedre end for en måned siden. Så fremgang at spore – nonetheless!

En kort vinterferie – men syv timers træning!

Uge 7. Jydernes vinterferie.

Herfra blev det dog kun til to dage. I stedet havde jeg syv timers træning i sadlen.

Ugens første træning bød på en del z2 endurance miles uden megen effort. Valgte dog at tage en lille detour med en 8 minutters effort henover Box Hill.

Torsdag og fredag var benene ikke til megen. Fik et par gode minutter i dem i et tempo, der lå mellem z1 og z2. Forsøgte om fredagen at få lidt tempo ind, men benene ville ikke, så endte med en enkelt 20minutters steady-state i stedet. Og resten i komfortabel pace.

Holdt en velfortjent hviledag, og tog 3½ time søndag. Brækkede dog turen op i to. Først 2 timer. Så en god solid æggekage, inden jeg rullede af med 1½ time.

Ellers gik ugen med et smut i biografen og se den nye Klovn film. Og så blev det da også en tur på KP5 og spise ifm. Dinnerdays.

Uge 6 og 7 i stikord:

  • Vægten er gået yderligere 1,7kg ned. Primært i uge 6. I alt dermed 5 kg kg siden 1. januar. Yay. Første delmål.
  • Atter en total alkoholfri uge i uge 6, mens 7… not so much.
  • Hhv. 6½ og 7 time på hjemmetræneren. I denne uge bliver det til noget mindre, det er nemlig atter engang blevet hvileuge. Jeg forventer ca. 4½ time ved lav intensitet.
0 Kommenter

Andet du måske vil kunne lide

Efterlad en besked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.