Hjem Fitness Tre ugers intensiverende træning, en snert af forår og ny gadget

Tre ugers intensiverende træning, en snert af forår og ny gadget

af Lasse Vad Pedersen

Februar er så småt ved at gå på held og siden seneste indlæg, er der gået tre uger med intensiverende træning, vi har fået en snert af forår og så har jeg erhvervet mig en ny gadget, jeg går og leger med til en kommende anmeldelse.

Februar startede efter en hvileuge med fortsat at bygge base. Det består af en masse zone2-udholdenhedstræning. Det blev til i alt 8½ uges træning. Men modsat hele Januar var det også første gang, jeg fik pulsen lidt op med andet og mere intensiv træning. Ugens første træning om tirsdagen blev til 95 % af FTP steady state intervaller. I alt 4×8 minutter. Ikke nok til at bande og svolve, men alligevel mærkbart mere anstrengende end det vanlige overkommelige z2.

Lørdag stod den på Gran Fondo. Et løb jeg tidligere har deltaget i, og denne gang ingen undtagelse. Min kampvægt er noget højere end den gang. Så forventningerne var noget mere afdæmpet. Formmæssigt er jeg også på nuværende tidspunkt lidt dårligere stillet, end samme tid sidste år. Men det er dog med fuld overlæg, da jeg efter planen skal peake ret sent i år.

Alt andet lige blev det 3 timer og 25 minutters lidelser. Højeste gennemsnitlige puls over så lang tid nogensinde. Dog med rigtig lav gennemsnitlige watt. En hård omgang men helt som forventet. Ingen panik. Vægten er på vej ned og formen på vej op.

Anden uge af Februar stod igen på lidt begyndende hårdere træning en af dagene. Resten af ugen z2 – og meget af det. I alt 8 timer og 45 minutter.

I slutningen af forrigen uge slap Kong Vinter endelig sit tab i Danmark. Temperaturene gik fra frost, frost og atter frost til mildere vejr, solskin og en anelse forårsfornemmelser. Det benyttede jeg til årets første lange tur udenfor. 130km. En rigtig flot tur, der dog var lidt kølig til sidst. Helt forår er det dog ikke endnu sidst ud på eftermiddagen. Ugetotalen blev 9 timer, så det går absolut i den rigtige retning!

Var skønt at komme lidt ud igen og trille i den virkelige verden. Gav også anledning til at gøre mig mine første erfaringer med Karoo 2 cykelcomputer. Min seneste erhvervelse og nyeste gadget. Jeg håber, at få flere kilometer med den snarest og håber på en fuld anmeldelse indenfor 1½-2 måneder.

I næste uge står den på restitutionsuge. Og så er det Marts. Som tiden dog flyver.

0 Kommenter

Andet du måske vil kunne lide

Efterlad en besked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.