Vægttab, bedre kondition og andet godt

Hvad er en løbe/motion/fitness blog uden et par ord om vægttab, bedre kondidion og andet godt? Nej vel? Og hvilken anledning end lige nu, hvor nytårsfortsættene står i kø foran landets fitnesscentre.

Fot mit eget vedkommende har jeg ikke som sådan et egentlig nytårsfortsæt. Det bliver nemt en lidt for diffus størrelse, der drukner lidt i en travl hverdag. Det betyder dog ikke, at der ikke skal ske noget på fitness fronten. Absolut ikke!

Den sidste måned har været lidt for god ved mig på den her trælse facon, hvor man godt ved, at ordet god ikke er ensbetydende med godt for kroppen. Det gør mig faktisk ret irriteret, særligt fordi jeg ved, hvor glad jeg var efter mit lille 100 dages projekt sidste år. Formen toppede og jeg cyklede alle tidligere rekorder fuldstændig i smadder ved min første deltagelse i et rigtigt cykelløb.

Det vækker stadig en masse gode minder, og derfor er tanken at gentage arbejdet – og den efterfølgende succes (i den rækkefølge!). Bare bedre! Jeg er et konkurrencemenneske, der elsker at se fremgang. Specielt den slags der kan måles og vejes ved talnørderi og på grafer.

Jeg starter derfra i morgen et nyt fitness projekt. Denne gang dog ikke 100 dage, men derimod op til et officielt forårs cykelløb. Jeg har pt. kig 2016 versionen af Forårsløbet i Hornsyld mellem Vejle og Horsens d. 30 april. Der er to varianter og jeg påtænker 107 km ruten, der består af to gennemkørsler på en umiddelbar spændende rute omkring nordsiden af Vejle fjord. Det bør give godt med højdemeter og skære tænder på samt naturskønne omgivelser på ganske lidt trafikkeret veje. Det er mig dog endnu lidt uklart, om der er andre planlagte løb der passer bedre, men indtil videre er det dét, jeg pudser formen af til. Det virker til et oplagt tidpunkt at pudse forårsformen af, og se hvad man har at arbejde med henover sommeren mod sæsonfinalen.

Jeg glæder mig til at komme i gang – også selvom vejrudsigten siger bidende kulde.

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.