Hjem Løb Aarhus DHL stafet om 1½ måned – hvad kan man nå?

Aarhus DHL stafet om 1½ måned – hvad kan man nå?

af Lasse Vad Pedersen

I en iver og under en smule gruppepres på arbejdet, fik jeg meldt mig til DHL Stafetten d. 21 August. Med andre ord er der lige knap 1½ måned, og hvor meget kan man så nå at forbedre sig på den tid? Det er mit første møde med DHL Stafetten i Aarhus, og derved har jeg heller intet kendskab til ruten – dog kan jeg forstå, at mange undervurderer turen op ad Carl Nielsens Vej og dermed går helt død. Det sammen med mit stadig tidlige retur til løberiet gør, at jeg har sat en konservativt målsætning. Jeg håber, at løbe under 25 minutter – alt der eventuelt måtte være under, er blot ekstra bonus.

Træningen op til, har jeg været en god del i tvivl om. Mon det kan betale sig at sætte lidt kvalitet ind i træningen i form af intervaller, eller blot forsætte den moderate progression i de følgende uger og håbe på, at ren forøgelse af træningsmængden vil være bedst. Jeg hælder til sidstnævnte, hvorfor jeg har sammensat et lille intens seks-ugers program, hvor der særligt er fokus på progression – men også blevet plads til et par korte anaerob tærskel-intervaller. Så sætter jeg min lid til, at det er nok til at gennemføre i fin stil uden det bliver alt for pinligt 😉

Jeg har desuden indlagt en lille prøvetur på ruten cirka midtvejs i programmet for dels, at kende ruten og have prøvet kræfter med den berygtede stigning – men også for at kunne se, hvorvidt min målsætning er bare nogenlunde realistisk eller jeg er nødt til at nedjustere lidt på forventningerne. Uanset tiden på dagen skal skader og overtræning undgås for enhver pris – og dagen skal alligevel nok blive både hyggelig og en god oplevelse.

Nu mangler jeg sådan set bare, at komme i løbeskoene og få gjort ord til handling. Ses på stierne 😉

 

0 Kommenter

Andet du måske vil kunne lide

Efterlad en besked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.