Hjem Løb Begyndende ømhed og smerte ved forfoden

Begyndende ømhed og smerte ved forfoden

af Lasse Vad Pedersen

ØV!

Alt godt har en downside som man siger, og måske har det gået lidt for godt for længe – hvis man kan sige det så pessimistisk. Foråret og vinteren har været præget af en stabil opbygning af mængde, fået ekstra kvalitet på træningen, tilføjet en ekstra dag (fra 3–>4ugentlig træningsdage) og sat en del rekorder. Desværre varede det ikke for evigt, eftersom jeg nu pludselig og uden varsel er blevet ramt af ømhed/smerte ved det forreste del af foden. Da jeg er notorisk mongol og aner alt for lidt om led/muskler og deres latinske navne, har jeg forsøgt at lokalisere ømheden på vedhæftet tegning. Beklager kvaliteten. 😛

Smerten kommer specielt, hvis jeg forsøger at bøje i leddet når jeg løfter tæerne op.

Jeg mærkede første gang lidt ømhed efter onsdagens løb, det var dog meget, meget minimalt og ikke noget, jeg gav nogen betydning. Efter torsdagens tur var det mere tydeligt, og jeg gik lidt akavet på foden. Blev hvert fald klar over, at det her var udover almen træthed. Holdt pause fredag som programmet foreskrev, og forsøgte så igen lørdag. Grundet snestorm blev turen forkortet til omkring 10km, men kunne specielt efter 4-5km mærke, det desværre ikke var nok med en hviledag.

Nu er det igen søndag, og selvom det ikke er “av for helvede”, når jeg bevæger mig rundt, kan jeg godt mærke, at det langt fra er sådan en tilpas fod bør føles. 🙁

Min øgning af volume skyldes at jeg bruger det 16 ugers eremitage program herinde fra. Desuden føler selv, at jeg har været meget opmærksom på at lytte til kroppen. I det hele taget fulgt programmet slavisk – men fornuftigt hvis det blev presset. Derfor ærger det mig også ekstra meget, at jeg nu pludselig føler mig nødsaget til en pause.

På en sidebemærkning har jeg skiftet løbesko fra et par Mizuno til Asics, men det er nu præcist 300km siden… så tvivler på, det er årsagen.

Afventer svar fra guruerne rundt omkring i løbemiljøet – lige pt er planen at lade snestormen rase, og holde mig fra løb et par dage, og se om ikke det kunne være så venligt at gå i sig selv igen.

2 Kommentarer

Andet du måske vil kunne lide

2 Kommentarer

Line Lykke Jensen January 3, 2018 - 10:44 am

Hej Lasse
Fik du nogensinde svar på hvad ømhedens skyldes og hvordan du kom af med den? Jeg har nemlig samme problem med dig og har ondt nøjagtig samme sted som du viser på billedet. Jeg har fået taget røntgen og der er intet brækket.

Svar
Lasse Vad Pedersen January 9, 2018 - 7:29 pm

Hej Line,

Nej den ømhed kom jeg aldrig nærmere end en “overanstrengelse” der skulle have hvile som forklaring. Det forsvandt dog også med tiden, og jeg begyndte igen. Denne gang dog med en skinnebensbetændelse, som jeg så aldrig rigtig evnede at slippe af med. Eller det gjorde jeg, men den kom altid igen desværre. Så til sidst blev jeg så træt af løb, at jeg kastede min kærlighed til landevejscykling og har ikke set tilbage siden! 🙂

Pøjpøj med foden!

Svar

Efterlad en besked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.