Helt udsolgt i benene efter tre gode dage

Jeg har nu passeret de første fire uger i mit løbeprogram, og dermed nået til træning af hurtighed også kendt som VO2max. Derfor var jeg i mandags ude på den første af den type træning med en vis spænding i maven. Fire intervaller af 1000meter varighed men til gengæld i et tempo omkring 4:10min/km. Det gik dog over al forventning. Efter de første to km opvarmning fløj det første pas af sted, og det næste ligeså. Jeg vendte næsen hjem ved nummer tre, hvilket betød, at jeg løb en smule i modvind herfra. Pulsen steg en smule, men holdte pacet fint igennem de to sidste. Data ser således ud:

1. interval: 4:07min/km @ 84 % HRR
2. interval: 4:03min/km @ 84 % HRR
3. interval: 4:08min/km @ 87 % HRR
4. interval: 4:10min/km @ 87 % HRR

Mit umiddelbare gæt er, at pulsen nok var steget stort set tilsvarende selv uden modvinden hjem, da det trods alt tærer på kræfterne at løbe intervaller. Det lover derfor alt andet lige rigtig positivt for muligheden af at komme under 20min på 5km senere på året. Det er dog ikke førsteprioritet lige nu, hvor fokus drejer sig om ½-marathondistancen.

Mandag sad den hårde træning stadig i benene, og det tog lidt længere tid at falde ind i en god rytme på de planlagte 8km. Der blev plads til 5x100meter stigningsløb undervejs for at bryde det rolige tempo, og selvfølgelig styrke kroppen i den hurtigere skridt-afvikling som tempoløb/intervaller alt andet lige medfører.

Da det passede bedst ind i den øvrige kalender at løbe igen i dag, forsøgte jeg mig med det. 12 km progressivt hvor de første 2-3 km løbes som opvarmning i et roligt tempo 20 % højere end maratonpace, herefter skrues der gradvist op for tempoet, så de sidste 2-3 km løbes ved maratonpace. Det former, når det lykkedes, en ganske fin trappeformet km-hastighedskurve som nedenfor. 😀

I alt en træning der belastningsmæssigt placerer sig mellem almindeligt roligt løb og intervaltræning. Det gik ganske fornuftigt, men der var tilgengæld også godt og grundigt udsolgt i benene, da jeg afsluttede turen og kunne puste ud ved hoveddøren hjemme igen. 28km på tre dage er hårdt, men set i forhold til tidligere hvor et halvmarathon kunne gøre mig flad flere dage efter, er der så sandelig fremgang at spore.

Nu glæder jeg mig mest til at drikke god øl og se braget mellem Manchester United og Real Madrid i aften sammen med et par gamle kammerater. Det bliver alletiders – og synes jeg selv – helt velfortjent.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.