Hjem Personligt Året der gik – på godt og ondt

Året der gik – på godt og ondt

af Lasse Vad Pedersen

2014!

Det nye år er allerede begyndt, og med det følger den vanlige refleksion over året, der gik. 2013 har på mange måder været et mærkelig år motionsmæssigt. For mens jeg var lykkelig uvidende om en kommende skade, så alt lyst ud i begyndelsen. På trods af den lange vinter, der rakte langt ind i januar og februar, overvandt jeg lysten til at blive indendøre og fik de bedste måneder i min løbekarriere. 179 og 175km blev det til i de to måneder, hvilket er rekorden.

Herefter skulle det gå ned ad bakke. Bedst som foråret var på vej med mere behageligt løbevejr og mere lys, kom skaden. Ømhed i foden samt problemer med knæet, gjorde, jeg måtte vinke farvel til forårets ellers så lovende form. De mange planer om flere rekorder og officielle løb blev udskudt, mens jeg ømmede mig og kom ovenpå igen. Jeg fik gang i svømning samt en smule cykling som alternativer, men det våde element var hånden på hjertet ikke velkomment for en løber.

I løbet af Maj kom jeg for alvor tilbage igen, og tingene så atter lyse ud. Det skulle dog vise sig, at problemerne igen begyndt at melde sin ankomst, så snart træningsmængden blev forøget meget mere end en til to ugentlige træningsture. Besluttede at skåne mig selv ved at holde det på et rimelig lavt niveau og supplere med svømning ved siden af. Sådan fortsatte de næste måneder, uden jeg rigtig kunne komme tilbage på det niveau, jeg egentlig gerne ville. I slutningen af sommeren tog situationen en drejning. Til det værre. Skaden var tilbage på fuld styrke, og jeg valgte at smide løbeskoene i skabet og satse udelukkende på svømmehallen. En svær beslutning som jeg har kæmpet med stort set siden.

Siden September er svømmetræningen blevet intensiveret, turene længere og jeg er så småt ved at få styr på crawl. Hvert fald sådan i moderate mængder. Det er blevet sjovere at svømme, efterhånden som teknikken er blevet bedre og jeg ikke sluger nær så meget vand. 😉

December er træningen dog blevet en kende forsømt på grund af mit speciale, men jeg håber – når en lille nødvendig pause i forbindelse med operation er færdig – at kunne vende tilbage igen. Planerne for det nye år er stadig usikre og ubesluttede. Måske jeg prøver at vende tilbage til løbeskoene igen – måske jeg opgiver? Det vil kun tiden vise.

GODT NYTÅR!

0 Kommenter

Andet du måske vil kunne lide

Efterlad en besked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.