Taknemmeligheden lever videre d. 4 maj

Fejringen af Danmarks besættelse bør aldrig glemmes. Traditionen tro sættes stearinlys i vindueskarmen for at markere taknemmeligheden for de mennesker, der betalte den ultimative pris. Ifølge Jyllands-Posten er det måske slut om et par årtier, da andelen af befolkningen der faktisk kan huske Anden Verdenskrig af naturlige årsager bliver mindre og mindre.

Måske. Eller også kigger man bare ikke de rigtige steder. På de sociale medier er der gang i lys og eftertænksomhed. På fx Twitter “trender” #4maj i dag (mest populære emne) – og en søgning giver en strøm af folk, der viser deres taknemmelighed ved at følge den gamle tradition.

Her et lille udpluk af de bedste tweets og mit eget lille bidrag:

@tokehelmo: Lys i vinduerne på 4. maj kollegiet

Og lidt mere fra 4. Maj.

@karmel80#4maj ved 4. maj kollegiet, Frederiksberg

@cphouse: remembrance liberation anniversary

 

@hellelovkvist: Jeg tror ikke på #4maj nogensinde bliver glemt. Lys over alt, både online og i vinduerne her omkring. Det glæder mig.

Det er ikke kun på Twitter, at der mindes – Også på Instagram deler folk:

God pointe…

@CWOstertag: Midt i frygten for af de unge glemmer historien er det lidt pudsigt at se hvor mange der rent faktisk markerer #4maj på de sociale medier

Listen fortsætter … der kommer i skrivende stund et par nye lys hvert minut. Og endelig mit eget lille bidrag – som lovet:

@LasseVPedersen#4maj – taknemmeligheden lever videre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.