Hjem Svømning Hvor forsvandt pulsen hen?

Hvor forsvandt pulsen hen?

af Lasse Vad Pedersen

Nej, det er ikke så livstruende, som det måske lyder i overskriften. I stedet gemmer der sig en betragtning, jeg faktisk ikke havde tænkt på før i går. Sagen var den, at jeg besluttede mig for at gå en tur i de smukke omgivelser omkring Riis Skov, mens vejret var aldeles perfekt i går. Op ad bakken fra havnen og tilbage gennem skoven, kunne jeg mærke, at min puls galoperede af sted på en måde, jeg faktisk dårligt kan huske, jeg sidst har oplevet. Jeg havde ingen pulsmåling med, så i virkeligheden kan det have været udtryk for to scenarier, som jeg umiddelbart ser det:

  1. Pulsen var rent faktisk så høj, som jeg oplevede den. Det må betyde, at der er en kæmpe forskel på konditionen mellem svømning og løb. For selvom jeg stadig betragter mig, som værende i generelt dårligere form end da jeg løb mest, er det mit indtryk, at jeg så afgjort efterhånden er i en ok svømmeform. Hvis det er sandt, er det en mærkværdig oplevelse, for det betyder, at kondition fra en sport til en anden overhovedet ikke kan sammenlignes. En observation jeg har gjort før – dog i mindre udpræget grad.
  2. Pulsen var rent faktisk ikke ret høj. Det må derimod betyde, at jeg har glemt – negliceret – høj intensitetstræning, hvor pulsen rigtig får lov at komme i vejret. Det er slet ikke usandsynligt, selvom det kan lyde mærkeligt ikke at vide, om man har trænet sådan eller ej. For når jeg tænker tilbage er hård svømning altså markant anderledes end krævende løbetræning. Det er udmattende i muskler, men ikke sidestik skabende. Det var at få pusten, der var alfa og omega i løb – mens det er ben og arme, der bliver trætte, syrer til og bliver udmattet ved svømning. Med andre ord vil jeg ikke udelukke, at jeg faktisk selv under de hårde træninger svømmer med en rimelig moderat pulsbelastning.
  3. Den skjulte bonus 3’er mulighed. Jeg er faktisk bare i pisse dårlig form. 😉

Summa summarum. Jeg er lettere forvirret, og kan ikke helt gennemskue, hvad der er sandt – og hvad det egentlig konkret betyder for mig og min kondition. Hvis det da betyder noget…

0 Kommenter

Andet du måske vil kunne lide

Efterlad en besked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.