Hjem Tips & Tricks Garmin Connect IQ klar på Edge 520 og Edge 1000

Garmin Connect IQ klar på Edge 520 og Edge 1000

af Lasse Vad Pedersen
Garmin Connect IQ

Garmin Connect IQ er klar på Edge 520 og Edge 1000. Garmin har langt om længe muliggjort at downloade apps fra deres åbne platform Connect IQ. Det blev allerede annonceret for knap ½ år senere at Garmin Connect IQ ville komme til deres seneste enheder i Edge-cykelfamilien – og nu sker det altså. Ventetiden er over, hvilket åbner op for 3. parts udviklere kan tilføje ekstra funktionaliteter og datafelter til Edge 520 og Edge 1000.

Garmin Connect IQ

Connect IQ har længe eksisteret, og understøttes allerede af et hav af Garmins nyere produkter – herunder fx Forerunner 230, 235, 630, 920XT, Fenix samt Vivoactive. Garmin har dog meldt ud, at hverken ældre cykelcomputere som 510 og 810 eller de nyere, mindre 20 og 25 får Connect IQ understøttelse. Om det skyldes hardwaren i disse eller mere et ønske om at differentere Garmins produkter, så merprisen for high-end og nyere produkter retfærdiggøres er mig ubekendt. Man kunne frygte det sidste.

Som den tekniktosse jeg er, var det naturligvis noget, der skulle prøves så jeg har givet det et forsøg.

Forberedelse af Garmin Connect IQ

Inden Garmin Connect IQ og dens “app store” kan anvendes, kræves en firmware opdatering. Det foretages enten via usb kabel og Garmin Express softwaren eller via WiFi helt på vanlig vis. Jeg valgte førstnævnte, og Garmin Express softwaren opfangede automatisk, at der var en ny firmware v. 7 klar til min Garmin Edge 1000:

Garmin Connect IQ
Når installationen er færdig skal enheden genstartes og kablet sættes i computeren igen. Efter endt synkronisering får man nu besked om, at enheden er fuldt opdateret og et nyt “Connect IQ Apps” område bliver synligt.

Connect IQ på Garmin Edge 1000

Klikker man på “Administrer apps“, vises de installerede apps, man har valgt. Det er naturligvis tomt og kedeligt indtil videre. Et enkelt klik videre på “Hent flere apps” sender os derimod videre til nørdland.

Connect IQ populære apps

Herfra kan man bladre rundt i de tilgængelige tilføjelser. Udvalget er – efter Apples ‘App Store‘ som sammenligning – meget begrænset. Hertil skal dog siges, at antallet af udviklere samt muligheder også er væsentligt mindre. Det hele er stadig ganske nyt, så mon ikke der også kommer flere til med tiden?

Lad os sige jeg er interesseret i den første app altså “Heart Rate and Time in Zone“. Jeg klikker og kan læse videre om funktiontioner, brugeranmeldelser m.fl. Alt sammen meget fint – men lad os komme igang så vælger hurtigt at føre musen mod “download“.

App i Connect IQ

Tilføjelsen fremgår nu i Garmin Express. Man kan på tilsvarende vis shoppe lidt videre rundt i butikken efter flere tilføjelser eller blot trykke på den lille grå sky i Garmin Express hvorefter magien sker og appen overføres til enheden.

Connect IQ overførsel

Det tager 5-10 sekunder. Bogstaveligt talt.

Bemærk i øvrigt de tre prikker ud for appen “Dashboard“. Det angiver, at der indstillinger man kan tilpasse. Men hvorfor er det ikke muligt på de to øvrige apps, spørger du? De fremgår først, når appen er overført til enheden. Således det mysterie løst.

Antallet af indstillinger varierer naturligvis i omfang alt efter appens type og funktion. Til ‘Heart Rate‘ angives ønsket visning, hvile- og makspuls samt procentuelt angivelse af pulszoner.

Indstillinger af apps til Connect IQ

Tryk gem og vi er klar.

Connect IQ apps i brug

Anvendelsen er enorm simpel. Alle apps og ekstra datafelter du måtte have valgt og overført til enheden ligger nu klar og venter.

Alt der skal gøres er at udvælge og tilpasse dem under din aktivitetsprofil, som du normalt ville ændre visning af træningssider. Nå ja, hvordan er det nu, det gøres?

Gå i menuen > Aktivitetsprofiler > [Navnet på din aktivitetsprofil] > Skærmbilleder > [Skærm #] > [Felt #]

Herfra vælger du fra menuen under de mulige kategorier.

Du vil opdage, at der foruden de vanlige kadence, kalorier, distance osv., nu også er tilføjet en “Connect IQ” gruppe. Som det fremgår kan man for nuværende højst tilføje 10.

Vælg hvad du ønsker.

Det var faktisk det. Herfra er det bare at komme i gang med træningen – bare rolig, jeg bruger ikke 66 % af min pulsreserve på at skrive indlæg på blogen, men snød og lavede et par englehop… 😉

Simpelt og nemt.

Meeeen. For der er faktisk et men. Det er for nuværende nemlig rent visuelt lir. Uanset hvilken app du tilføjer er der nemlig stadig kun tale om en live-visning af data. Vi venter stadig på muligheden for at skrive ned i den .FIT fil, der generes under træningen og som altså indeholder alt relevant data fra træningsturen. Det er det den fil, der overføres til Garmin Connect, Endomondo, Strava eller hvilken platform du nu anvender. Med andre ord gemmes data ikke i den, ser du det ikke efterfølgende.

Med andre ord nok se – ikke gemme. Det er lidt ærgerligt, for flere af de mest lovende tilføjelser og apps man kan forestille sig bygger jo netop videre på funktionaliteten i grundenheden. Kan det ikke gemmes, går nytteværdien dermed lidt i vasken. Det skulle dog være teknisk muligt at løse, så mon ikke hvis vi venter tålmodigt og sukker længselsfuldt efter Garmin at det sker? Før eller siden…

0 Kommenter

Andet du måske vil kunne lide

Efterlad en besked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.