Sådan får du Strava ruter direkte på Garmin Edge med ny app

Strava Routes hedder appen der blev lanceret for få dage siden. Med denne kan du lynhurtigt synkronisere dine Strava ruter direkte til din Garmin Edge cykelcomputer. I skrivende stund understøttes Edge 520, 820, 1000 og den nyligt offentliggjorte Edge 1030.

Før i tiden krævede det lidt benarbejde at få ruterne fra Strava og over på Garmin enhederne – herunder en computer og et usb kabel. Det har været længe undervejs, men nu er ventetiden endelig over.

Strava ruter direkte på Garmin Edge 1000

Den nye app gør det som nævnt nemt at synkronisere ruter, man har oprettet fra Strava, direkte over på Garmin Edge. Indledningsvis kræves der en lille opsætning – det skal dog kun gøres én gang.

Først skal Strava Routes appen naturligvis hentes. Det gøres via Garmin Connect IQ – enten via en browser eller direkte fra Garmin Connect mobilappen.

Vælg ‘Download’.

Herefter synkroniseres enheden.

Har du ikke allerede nogle gode ruter på Strava er det selvfølgelig tid til at få oprettet nogle.

Brug herefter Garmin Connect mobilappen til at finde den nye applikation og følg vejledningen.

Log på.

Indtast brugernavn og kode til Strava.

Tildel de nødvendige rettigheder. That’s it.

Fra Garmin Edge vælger du nu Strava Routes appen og på magisk vis, vises nu en liste af dine ruter. Fra listen kan man vælge den ønskede og få vist distance og højdemeter på ruten.

Vælger man ‘Navigate Route‘ sker magien. Ruten trækkes nu fra Strava og over på Garmin Edge enheden, der herefter overtager styringen. Det tager ganske få sekunder.

Herefter er alt som det gamle – man kan se rutekort, højdeprofil og flere detaljer. Klikkes ‘Ride‘ begynder Edge at beregne ruten så navigationen er klar.

Den nye Strava rute fremgår også af de normale ruter, man har til rådighed som er overført til enheden.

Det fungerer absolut glimrende – så hvad venter du på?

2 Comments

 • Hej Lasse. Jeg har en 1030. Har haft strava i lang tid.men vil gerne kunne hente ruter over på 1030. Har gjort som du beskriver. Men Garmin connect vil ligesom ikke finde den app strava routes som jeg har downloadet. Har synkroniseret. Kan du evt hjælpe😀.

  • Hej Leon,

   Det er lidt svært at hjælpe uden fysisk at se, hvad der sker af fejl og hvor langt du kommer. Jeg er lidt usikker på hvad du mener med Garmin Connect ikke kan finde appen. 1030 skulle ifølge udvikleren af appen være kompatible, så det burde virke. Kan du når du har kabel til computeren via Garmin Express vælge apps og finde Strave Routes? Har du opdateret nyeste firmware på 1030?

   Håber du finder en løsning.

   Mvh
   Lasse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.