Hjem Triatlon Påbegyndt træning mod mit første sprint triatlon

Påbegyndt træning mod mit første sprint triatlon

af Lasse Vad Pedersen

Jeg vil prøve kræfter med triatlon som disciplin, og går derfor efter i første omgang at træne og gennemføre på sprint triatlon distancen. Det kommer måske ikke som det største chok, men jeg har igennem længere tid haft overvejelser om, hvad jeg nu skulle sætte mig for som målsætning.

Efter mit veloverstået fit på 100 dage projekt, har jeg kunne mærke det nødvendigt at sætte en ny målsætning for at holde motivationen og gejsten oppe. En længere løbedistance var måske det mest oplagte, men med min skadeshistorik i betragtning og generelle lyst til at prøve kræfter med noget nyt, syntes valget mod triatlon mere rigtigt.

Triatlon udfordring

Jeg har igennem de sidste 2-3 år oparbejdet en vis erfaring med de tre delelementer, men med skiftende fokus. I ultimo 2013 og start 2014 var jeg fast besøgende i svømmehallen. Inden da var det løbeskoene, der var den primære motionsform, mens det i sommeren 2014 skiftede til cyklingen med erhvervelsen af min første racercykel. Der har dog altid været tale om, at jeg har fokuseret på en primær genre, og erfaringer med kombinationen af de tre er uudforsket land for mig – lidt endnu hvert fald.

Distancen til sprint triatlon er tilpas overkommelig til, at det bør kunne gennemføres relativt udramatisk – og at jeg derfor kan fokusere primært med at opsamle erfaringer med disciplinen og mindre på lidelserne undervejs. Det drejer sig om følgende mængder i nævnt rækkefølge:

  • 750 meter svømning
  • 20 km cykling
  • 5 km løb

Jeg har valgt et nybegynder program målrettet til netop denne distance på Garmin Connect, der indeholder 4-6 ugentlige træninger. Umiddelbart virker det som ret meget ift. den korte distance, men det kan jo være, jeg bliver klogere 😉

Rent logisktisk giver det naturligvis nogle udfordringer, men jeg håber og tror på, at det med lidt planlægning kan tilrettelægges sammen med fx løb/cykling til og fra arbejde. Det er hvert fald ambitionen nu, at det skal indarbejdes i dagligdagen mest muligt for ikke at presse kalenderen unødigt. Ifølge træningsprogrammet er jeg klar til at gøre min triatlon debut ultimo juli – nøj, det bliver spændende.

Jeg er topmotiveret!

0 Kommenter

Andet du måske vil kunne lide

Efterlad en besked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.